E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


webshop

A kosár üres

ures kosar
  1. Főoldal
  2. Termékek
  3. Fúvókák
  4. Környezetvédelmi fúvóka

Környezetvédelmi fúvóka

Korunk legjobban fejlődő iparága a környezetvédelem. Az egységes uniós szabályozás folyamatos kihívás elé állítja az iparág szolgáltatóit. A PNR (olasz partnerünk) testvércége az Ecospray Technologies kizárólag a környezetvédelemre, a környezetvédelmi alkalmazásokra és komplett rendszerekre szakosodott.
 
Az alábbi komplett rendszerek tervezése és gyártása képezi az Ecospraytech profilját:
Környezetvédelmi fúvóka típusok

DeNOx rendszerek

A szennyező anyagok ipari gázáramból történő eltávolítása. Az NOx mentesítő rendszerek kritikus fontosságúak az új, levegő minőségére vonatkozó előírások teljesítése miatt. Nitrogénmentesítéshez leggyakrabban ammóniát vagy karbamidot használnak, nincs ez másképp az EcosprayTech rendszerében sem, azonban a fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen csökkenthető a felhasznált reagens mennyisége. A reagens igény csökkenése miatt a beruházás akár 3-4 év alatt megtérül.

Az Ecospray Technologies mára több mint 100 db nitrogénmentesítő rendszert tervezett és gyártott.

A DeNOx rendszereket cementiparba, acél- és fémiparba, vegyi művekbe telepítik, ahogy pl. az energiaellátás terén is találkozhatunk ilyen rendszerekkel.

Gázhűtés

A gázhűtő rendszerek lényege, hogy nagyon finom (ultrafinom) vízpermetet porlasztanak be közvetlenül a gázáramba.

A gázhűtés során egyközeges magas nyomású rendszereket (Single Fluid), kétközeges alacsony nyomású rendszereket (Dual Fluid) és kombinált „Spill Air” rendszereket (magas víznyomás / alacsony levegőnyomás) alkalmaznak.

Adiabatikus hűtőrendszerek (ködösítés)

Kevesebb üzemanyag, nagyobb kibocsátás és alacsonyabb szennyezettségi érték.

A kis és közepes méretű gázturbinák (100-1000 kw) hatásfokának növelésével nem csak az üzemeltetési költség csökkenthető, hanem a kibocsátott káros anyag mennyisége is. 

Az Ecospray adiabatikus hűtő rendszereket szállít demineralizált víz beporlasztásával annak érdekében, hogy növelje az energia kibocsátást.

Az Ecopsray párásító rendszerekkel minden egyes °C csökkenés 0,6-0,7% energia kibocsátás növekedést idéz elő.

Könnyen és leállás nélkül telepíthető, a beruházás megtérülése a hőmérséklettől és a gázturbina méretétől függően akár 1,5 év is lehet! További előnye, hogy alacsony költséggel fenntartható, mindössze néhány kopóalkatrész cseréjére van szükség.

Legjellemzőbb felhasználási területei: vegyipar, élelmiszeripar, kisebb erőművek

Biogáz kezelés

H2S és CO2 mentesítés, ahol az Ecospray ezt a kettőt szárítással és nitrogénmentesítéssel kombinálja. A fejlődésnek köszönhetően egyre inkább elkülönül a biogáz és a biometán fogalma. A biometán (gyakorlatilag nagy tisztaságú biogáz, melynek közel 100%-a metán) ma már egyenértékű hagyományos módon nyert metánnal. Hamarosan megtalálható lesz otthonainkban (gáz hálózatban fűtésre, főzésre) valamint tesztelik a biometán meghajtású autókat is. A biogáz erőművek nagy segítségére lehet az Ecospray Technologies biogáz kezelő rendszere. A beruházás megtérülési ideje ezen rendszer esetében is rendkívül rövid.

DeSOx és savgáz eltávolítása

SOx és savgáz eltávolítása az iparban és a hajóiparban is. A hajóiparban a rendszer célja a hajó dízelmotorja által előállított káros gázok csökkentése. SOx mentesítésre három eljárás különíthető el: száraz, félnedves és nedves. A száraz eljárás lényege, hogy nátrium-hidrogén-karbonátot juttatnak a gázáramba, majd a beinduló kémiai reakciót követően a megkötött káros anyagot zsákszűrőkbe fogják fel. A félnedves eljárás során szilárd citromsavat valamint valamennyi vizet juttatnak a gázáramban, ami megköti a károsanyagot. A nedves eljárás lényege, hogy csak vizet (tengervizet vagy víz és reagens elegyét) juttatnak a gázáramba, ezzel szűrik ki a kéngázokat.

Nézze meg környezetvédelmi rendszereinket