menü
termekekTermékek

Rezsicsökkentés / ha szivárog a levegő

2022. november. 04.

Rezsicsökkentés / ha szivárog a levegő

Rezsicsökkentés / Ha szivárog a levegő

 

Amint azt lehet tudni, hogy a sűrített levegő ez egyik legdrágább energiaforrás, ami a jelenlegi rezsi árak mellett sokszorosan érvényes.

 

Tapasztalataink szerint a sűrített levegőről mindenki tudja, hogy drága, de senki sem veszi igazán komolyan, mert csak egy kis szivárgás… Viszont, ha egy üzemben sok ilyen kis szivárgás van, az nagyon sok költségbe tud kerülni az adott gyárnak/ cégnek.

 

Az elmúlt időszakban sok felkérésünk volt az ilyen jellegű hibák feltárására. Éppen ezért készítettem egy pici vizsgálatot ezen a területen, hogy a számok mindenkinek egyértelműbbek legyenek.

 

4 szivárgási pontot vizsgáltam, amelynek az összesített eredménye 280 l/perces szivárgást eredményezett 8 báron.

 

A tavalyi 2021-es árakon végeztem a számítást, miszerint a villamos energia költsége kb. 36 Ft/kWh, ez változó lehet aszerint, hogy ki milyen szerződést köt a szolgáltatójával, de az egyszerűség kedvéért maradjunk ennél.

 

Ez a 280 l/perces szivárgás éves szinten 275.073 Ft-ba kerül, mindaddig, amíg a szivárgási pontok kijavításra nem kerülnek. Amennyiben ezt az árat felszorozzuk a mostani 2022-es villamos energia árára, akkor sokszorosára nő ez az összeg. Sok esetben a javítás költsége pár tízezer Forint lenne, de nagyon sok cég nem foglalkozik vele. Ha csak 5x-ével számoljuk ezt a költséget, akkor az éves szinten 1.375.365 Ft/ év/ 4 szivárgási pont/ 280 l/perc, ami egy nagyobb üzem esetében hamar össze tud jönni, mert vannak olyan szivárgások, amit álló üzem mellett sem lehet simán füllel meghallani.

 

 

Véleményem szerint érdemes foglalkozni a problémával:

https://monojet-ipartechnika.hu/rezsicsokkentes-a-monojet-kft-vel-ii

 

Hogyan tudja a legkönnyebben megtudni, hogy van-e szivárgása? Napjaink kompresszorai, már ki tudják mutatni, hogy álló üzem mellett a kompresszor/ kompresszorok hány százalékban működnek. Volt partnerem, ahol ez az érték 28% volt, ami nem kevés egy álló üzem mellett.

 

Tehát amennyiben álló üzem mellett működést tapasztal a kompresszoron, esetleg amennyiben puffer tartály is van a rendszerben és időközönként újból és újból bekapcsol a kompresszor, akkor az is jelzi, hogy valahol elszivárog a levegő.

 

 

A Monojet Kft. miben tud Önnek segíteni?

 

Amennyiben nincs a rendszerében átfolyás figyelő beépítve, akkor cégünk tud benne segíteni és ez által folyamatosan tudja monitorozni a levegő felhasználást és álló üzem mellett egy pontos számot kap (pl. l/perc) mennyi levegőt szivároghat el a rendszerből és gyorsan utána lehet számolni, hogy esetleg érdemes-e a szivárgó pontok feltárásával és elhárításával foglalkozni.

 

Amennyiben arra a döntésre jutna, hogy szeretné ezeket a pontokat feltárni és megszüntetni, akkor forduljon hozzánk bizalommal, mert cégünk amint korábban említettem végez ultrahangos sűrített levegő szivárgás vizsgálatot és a szivárgási pontok megszüntetését is elvégezzük, amennyiben igény van rá.

https://monojet-ipartechnika.hu/suritett-levego-szivargasvizsgalat_40

 

 

Remélem hasznos információkkal tettem Önt gazdagabbá és döntéseiben segítségére lesznek.

A kulcs az Ön kezében, a megoldást mi adjuk!

 

Látogassa meg weboldalunkat és tekintse meg szolgáltatási palettánkat:

https://monojet-ipartechnika.hu/szolgaltatasok