E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


  1. Főoldal
  2. Termékek >
  3. Fúvókák
  4. Kúppalást fúvóka: Finom porlasztás nyomáselven

Kúppalást fúvóka: Finom porlasztás nyomáselven

A kúppalást fúvóka segítségével olyan szórásképet kapunk, ahol a folyadék nagy része a kör alakú palást szélein koncentrálódik, így a kúpos szóráskép közepe fedetlen marad.

 

Kúppalást fúvóka esetén kétféle típust különböztetünk meg: az axiális illetve a tangenciális (excentrikus) kúppalást fúvókát.

Az axiális kúppalást fúvókából kilépő folyadék kúpos szórásképét egy, a fúvóka belsejében található betét, az ún. perdítő elem adja. A perdítő elemmel nagyon finom porlasztás érhető el, ugyanakkor ez eltömődésre érzékennyé teszi a fúvókát, ezért egyes alkalmazási területeken beépített szűrő használata javasolt.

A tangenciális kúppalást fúvóka esetén a folyadék oldal irányból lép be a fúvókába és a belső kialakításnak köszönhetően fellépő centrifugális erő hatására alakul ki a kúpos szóráskép, valamivel „durvább” cseppmérettel. Mivel nincs perdítő elem, ezt a fúvókát olyan alkalmazási területekre ajánljuk, ahol az eltömődést minimalizálni kell.

 

A kúppalást fúvókával nagyon finom porlasztás, illetve cseppméret érhető el, mindez alacsony ütközési erő mellett. Jól alkalmazható különböző környezetvédelmi eljárásoknál, pl. levegő- és gáztisztításra, jó választás a hűtési feladatokra, vagy akár kíméletes tisztításra, szórásra.

 

Gyakorlatilag a pneumatikus fúvóka után a kúppalást fúvóka alkalmazásával érhető el a legfinomabb szemcseméret és mindez segédlevegő nélkül. A kúppalást fúvókával elérhető cseppméret a nyomástól, illetve a térfogatáramtól függ. 

A kúppalást fúvóka a gyártástechnológiai eljárások miatt leginkább rozsdamentes és a saválló anyagminőségekben szállítható. A nagyon kis furatméret előállítása ugyanis - amely a kis térfogatáram eléréséhez szükséges - sokszor csak olyan gyártástechnológiai eljárással lehetséges, ahol a rozsdamentes anyagminőség követelmény.

 

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

gázmosás, gázhűtés, párásítás, pormegkötés, elgőzölögtető hűtés, tartályhűtés, bevonatolás, kíméletes tisztítás, nedvesítés

Kúppalást fúvóka: Axiális kivitel

Az axiális fúvóka szűk keresztmetszete miatt, sok esetben beépített szűrő alkalmazását javasoljuk. Az axiális kúppalást fúvóka belsejében egy marással készült speciális betét, az ún. perdítő elem található, ez hozza létre a kúppalást szórásképet.

RA

RA

Típus: RA

Jellemzők Axiális kivitel. Finom porlasztás. 1/8” – 1/2” BSP belső menet. AISI 316L és réz anyagminőség.

Térfogatáram (l/min - 3bar) 0,2 – 19,6

Szórásszög 60°, 80°, 90°

RW/RX/RZ

RW/RX/RZ

Típus: RW/RX/RZ

Jellemzők Axiális kivitel. Abszolút finom porlasztás, akár alacsony nyomáson is. Beépített szűrővel. 1/4" BSPT és BSP külső menet. AISI 303, AISI 316 és réz anyagminőség.

Térfogatáram (l/min - 3bar) 0,06 – 2,0

Szórásszög 60°,80°

RB

RB

Típus: RB

Jellemzők Axiális kivitel, perdítő elem nélkül. Finom porlasztás, eltömődésre kevésbé érzékeny. Ideális választás pormegkötésre. 3/8” – 1+1/2 BSPT külső menet. AISI 303 és réz anyagminőség.

Térfogatáram (l/min - 3bar) 1,6 – 94,0

Szórásszög 60°,70°, 80°

RC

RC

Típus: RC

Jellemzők Axiális kivitel, terelőlemezzel. Kis csepméretet, széles szórásszög. 1/4" - 3/8" BSPT külső menet. AISI 303 és réz anyagminőség.

Térfogatáram (l/min - 3bar) 7,8 – 39,0

Szórásszög 150°,180°

RO

RO

Típus: RO

Jellemzők Axiális kivitel. ½”-3/4” BSPT külső menet. AISI 316L, réz, nikkelezett réz és elektrolitikus nikkelezett anyagminőség.

Térfogatáram (l/min - 3bar) 8,1-164,0

Szórásszög 130°

Kúppalást fúvóka: Tangenciális kivitel

Olyan alkalmazásoknál javasoljuk a tangenciális kivitel használatát, ahol az eltömődés veszélye fokozottan fenn áll vagy az eltömődést minimalizálni kell. A tangenciális kúppalást fúvókánál a folyadék oldal irányból lép be a fúvóka belsejébe, ahol a perdítő elem nélküli kényszerítő pályán haladva éri el a kúppalást szórásképet. Itt az ívek mentén megnövekedett kerületi sebesség jellemző, ami az eltömődés veszélyét csökkenti.

PA/PB

PA/PB

Típus: PA/PB

Jellemzők Tangenciális kivitel. 3/8”-2+1/2" BSP belső menet. AISI 316 L és réz anyagminőség.

Térfogatáram (l/min - 3bar) 1,7 - 665,0

Szórásszög 70°,90°,130°

PE/PF/PT

PE/PF/PT

Típus: PE/PF/PT

Jellemzők Tangenciális kivitel. 3/8"-3/4" BSP belső vagy BSPT külső menet, illetve bajonett gorscsatlakozás. AISI 303, AISI 316 és réz anyagminőség.

Térfogatáram (l/min - 3bar) 0,39 – 94,0

Szórásszög 50°,70°,120°

PN/PO/PS

PN/PO/PS

Típus: PN/PO/PS

Jellemzők Tangenciális kivitel. 3/8” – 1/2” BSP belső vagy BSPT külső menet. Műanyag.

Térfogatáram (l/min - 3bar) 1,7 – 42,0

Szórásszög 70°,80°,90°,120°

Letölthető katalógusok

pdfKúppalást fúvóka katalógus - letöltés

6.68 Mbyte

download_icon
Nézze meg fúvókáinkat használat közben