1. Főoldal
  2. Termékek >
  3. Fúvóka alkalmazások
  4. Fúvókalándzsák

Fúvókalándzsák

Több alkalmazás során előfordulhat, hogy nem csak fúvóka vagy fúvókák szükségesek, hanem szórógerendák és fúvóka lándzsák is.

 

Fúvókalándzsák

 

A fúvókalándzsa lényege, hogy a fúvókának egy meghosszabbításaként funkcionáljon ezáltal bejuttatva a porlasztandó közeget olyan helyekre, ahova a fúvóka saját hossza nem lenne elengedő. A fúvókalándzsának lehet ANSI vagy pedig DIN karimás csatlakozása vagy menetes csatlakozása.

A lándzsa maga (a csőszakasz) a rajta lévő fúvóka vagy fúvókák térfogatáramához van meghatározva. Mindehhez pedig a megfelelő szivattyú alkalmazása szükséges a munkapontot illetően. (p, Q)

 

A fúvókalándzsán általában axiális vagy tangenciális telekúp vagy kúppalást fúvóka található.

Ennek oka, hogy a lándzsát többségében erőművi, környezetvédelmi alkalmazáshoz használjuk. Tipikus alkalmazások a gázmosás, gáztisztítás, abszorpció, légáramba történő leporlasztás, leválasztás stb.

 

A lándzsák lehetnek egy közegesek (csak hidraulikus elv, azaz csak folyadék közeg jelenléte) vagy kétközegesek (folyadék közeg mellett porlasztó levegő közeg jelenléte is), amikor is segédlevegő segíti a porlasztást.

 

Szórógerendák

 

Szórógerenda vagy fúvókagerenda alatt egy komplett és összeszerelt fúvókasort értünk.

 

Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy adott alkalmazáshoz kiválasztjuk a megfelelő fúvóka típust (térfogatáram, nyomás, szórásszög, beépítési magasság stb. alapján) majd meghatározzuk a fúvókaszámot, a fúvókák közötti átfedést, a fúvókák beépítési magasságát és a beépítés pozíciót.

 

A cső átmérőjét, hosszát a fúvókákhoz méretezzük és hozzá a megfelelő centirfugál szivattyút kiválasztjuk. Tipikus alkalmazások pl. szalagmosás, szalagnedvesítés, szárítás, lefúvatás stb.

 

Fúvókasor fecskefarkas fúvókákkal

 

Alkalmazás: szalagnedvesítés sajtüzemben

Egyedileg történő fúvókaválasztás, méretezés, szivattyúválasztás és komplett fúvókarendszer tervezés

 

Vállaljuk egyedi kivitelek elkészítését, tervezését, kialakítását!

 

Fúvókagerenda fecskefarkas fúvókákkal

Alkalmazás: sajtüzemben szalagnedvesítés; egyedi méretezés, szivattyú választás, fúvókasor tervezés

Dupla fúvóka lándzsa

Dupla fúvóka lándzsa

Típus: Dupla fúvóka lándzsa

Szimpla fúvóka lándzsa

Szimpla fúvóka lándzsa

Típus: Szimpla fúvóka lándzsa

Letölthető katalógusok