E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


webshop

A kosár üres

ures kosar
  1. Főoldal
  2. Termékek
  3. Fúvóka alkalmazások
  4. Fúvókalándzsák

Fúvókalándzsák

Több alkalmazás során előfordulhat, hogy nem csak fúvóka vagy fúvókák szükségesek, hanem szórógerendák és fúvóka lándzsák is.
 
Fúvókalándzsák
 
A fúvókalándzsa lényege, hogy a fúvókának egy meghosszabbításaként funkcionáljon ezáltal bejuttatva a porlasztandó közeget olyan helyekre, ahova a fúvóka saját hossza nem lenne elengedő. A fúvókalándzsának lehet ANSI vagy pedig DIN karimás csatlakozása vagy menetes csatlakozása.
A lándzsa maga (a csőszakasz) a rajta lévő fúvóka vagy fúvókák térfogatáramához van meghatározva. Mindehhez pedig a megfelelő szivattyú alkalmazása szükséges a munkapontot illetően. (p, Q)
 
A fúvókalándzsán általában axiális vagy tangenciális telekúp vagy kúppalást fúvóka található.
Ennek oka, hogy a lándzsát többségében erőművi, környezetvédelmi alkalmazáshoz használjuk. Tipikus alkalmazások a gázmosás, gáztisztítás, abszorpció, légáramba történő leporlasztás, leválasztás stb.
 
A lándzsák lehetnek egy közegesek (csak hidraulikus elv, azaz csak folyadék közeg jelenléte) vagy kétközegesek (folyadék közeg mellett porlasztó levegő közeg jelenléte is), amikor is segédlevegő segíti a porlasztást.
 
Szórógerendák
 
Szórógerenda vagy fúvókagerenda alatt egy komplett és összeszerelt fúvókasort értünk.
 
Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy adott alkalmazáshoz kiválasztjuk a megfelelő fúvóka típust (térfogatáram, nyomás, szórásszög, beépítési magasság stb. alapján) majd meghatározzuk a fúvókaszámot, a fúvókák közötti átfedést, a fúvókák beépítési magasságát és a beépítés pozíciót.
 
A cső átmérőjét, hosszát a fúvókákhoz méretezzük és hozzá a megfelelő centirfugál szivattyút kiválasztjuk. Tipikus alkalmazások pl. szalagmosás, szalagnedvesítés, szárítás, lefúvatás stb.
 
Fúvókasor PNR fecskefarkas fúvókákkal
 
Alkalmazás: szalagnedvesítés sajtüzemben
Egyedileg történő fúvókaválasztás, méretezés, szivattyúválasztás és komplett fúvókarendszer tervezés
 
Vállaljuk egyedi kivitelek elkészítését, tervezését, kialakítását!
Fúvókalándzsák típusok

Fúvókagerenda PNR fecskefarkas fúvókákkal

Alkalmazás: sajtüzemben szalagnedvesítés; egyedi méretezés, szivattyú választás, fúvókasor tervezés

Dupla fúvóka lándzsa Dupla fúvóka lándzsa

Típus: Dupla fúvóka lándzsa

Szimpla fúvóka lándzsa Szimpla fúvóka lándzsa

Típus: Szimpla fúvóka lándzsa