Forgócsatlakozók, forgóátvezetők javítása


 
Cégünk termékei között megtalálhatóak a forgóátvezetők, forgócsatlakozók, forgóátvezetők (https://monojet-ipartechnika.hu/forgoatvezetesek-forgocsatlakozok) is. Az eszközt többek között hőközlő olaj, gőz, hideg és meleg víz nyomás alatt történő továbbítására használják. A Monojet Kft. a Rotoflux, a Girol és a Haag Zeissler típusok hivatalos képviselete és viszonteladója, azonban egyéb márkájú típusokat is be tudunk szerezni. 
 
Új forgófejek forgalmazásán kívül régi típusok márkafüggetlen felújításával is foglalkozunk. Több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren. Saját márkás termékeinken kívül a Maier, Dublin, Kadant Johnson és az összes forgalomban lévő csatlakozó javítását is vállaljuk, amennyiben az ésszerű keretek és költségek mellett megtehető. 
 
Abban az esetben, ha a kopás, vagy egyéb meghibásodás miatt a gyári alkatrészek már nem megfelelőek a javításhoz, akkor mi házszabályozással, egyedi tömítések, csúszógyűrűk gyártásával még meg tudjuk oldani a feladatot. Több alkalommal találkoztunk már hasonlóval, panaszmentesen sikerült felújítanunk őket. Van tapasztalatunk mind gőz, olaj és víz szállítására alkalmas fejek javításában is. Tapasztalataink alapján a ¾”-os vagy afölötti fejeket érdemes megvizsgálni, hogy a javítása kifizetődő-e. 
Kivéve a megmunkálóközpontok fő orsóinak hűtőfolyadék bevezető nagy fordulatszámú forgócsatlakozóit, mivel azokat az esetek többségében érdemes javítani.
 
Alapszabályként elmondható, hogy az új forgóátvezető értékének a feléért érdemes a felújítást megcsináltatni, hiszem az összes belső alkatrész cserélésre kerül. 
 
Gyakori felhasználási területek:
- Nyomdaipar
- Papíripar
- Textilipar
- Gumiipar
- Műanyagipar
- Élelmiszeripar
- Palackozó üzemek
 
A palackozó üzemekben található töltőgépeken (pl. Krones, SIPA, Sidel, KHS) többcsatornás forgóátvezetők találhatók, amelyek bekerülési értéke nagyon magas. Ezeket a fejeket érdemes javítani és érdemes itthon, országon belül javíttatni, hiszen minden esetben kedvezőbb árat tudunk adni, mint a berendezésgyártó, nem beszélve a szállítási időről és javítási sebességről.