E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


  1. Főoldal
  2. Termékek >
  3. Fúvókák
  4. Telekúp fúvóka: Egyenletes cseppeloszlás

Telekúp fúvóka: Egyenletes cseppeloszlás

A telekúp fúvóka teljes körben, egyenletes cseppeloszlással szór. A telekúp fúvókák ugyanolyan üzemi feltételek mellett nagyobb cseppméretet előállítására képesek, mint a kúppalást fúvókák, ezáltal a felületre ható erejük is nagyobb. Ezért használják elsősorban különböző mosási-, tisztítási feladatokhoz, de intenzív hűtéshez is. Kitűnő választás olyan alkalmazásokhoz, ahol nagy felületet kell lefedni.

 

A telekúp fúvókát ajánljuk még tűzvédelmi célú alkalmazásokra, valamint különböző vegyi eljárások során is ez a típus javasolt. Általánosságban elmondható, hogy a telekúp fúvóka álló célpontok, objektumok esetén alkalmazható, amikor sem a célpont, sem a fúvóka nincs mozgásban, nem halad.

 

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Ipari mosás/tisztítás, felületkezelés, tartályhűtés, pormegkötés, bevonatolás, gáztisztítás, habmentesítés

Axiális telekúp fúvóka

Az axiális fúvókával egyenletes cseppeloszlás mellett közepesen finom szemcseméret érhető el. A fúvóka kúpos szórásképét a perdítő elem hozza létre, ez azonban a fúvóka keresztmetszetét is leszűkíti, ezért az axiláis telekúp fúvóka általában eltömődésre érzékenyebb. A választható szórásszögek, térfogatáramok, csatlakozások lehetősége igen széles, minden esetben igyekszünk megfelelő műszaki támogatás mellett az adott alkalmazáshoz leginkább megfelelő típust kiválasztani. A fúvókákat többek között rozsdamentes vagy saválló acél, valamint sárgaréz anyagminőségben szállítjuk.

D

D

Típus: D

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Költségkímélő és hatékony megoldás. Egyenletes cseppeloszlás. 1/8" - 1/2" BSPT külső menet. AISI 303, AISI 316L és réz anyagminőség.

Szórásszög 45°, 60°, 90°,120°

Térfogatáram 1,18 – 1470

AA

AA

Típus: AA

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Egyenletes cseppeloszlás. Rövid beépítési méret. 3/4” 3

Szórásszög 90°,120°

Térfogatáram 30,5 – 775

AE

AE

Típus: AE

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Egyenletes cseppeloszlás akár alacsony nyomáson is. Karimás csatlakozás. Kiváló választás nagy felületek gyors hűtésére, pl. koksz hűtés. Szénacél, AISI 316, öntött vas.

Szórásszög 45°,60°,90°

Térfogatáram 940 – 9410

AL

AL

Típus: AL

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Egyenletes cseppeloszlás. Legnagyobb keresztmetszetek! 3/8" - 2" BSPT külső menet.

Szórásszög 90°,120°

Térfogatáram 20,8 – 714

BA/BC

BA/BC

Típus: BA/BC

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Eltömődésre érzéketlen. 3 részből álló, karbantartásnál szétszerelhető, könnyen tisztítható. 1/8” – 1/2” BSPT külső és BSP belső menet.

Szórásszög -

Térfogatáram 0,74 – 36

BB/BD

BB/BD

Típus: BB/BD

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Négyszögletes szóráskép. 3 részből álló, karbantartásnál szétszerelhető, könnyen tisztítható. 1/8"-1/2" BSPT külső vagy BSP belső menet.

Szórásszög 10°-15°

Térfogatáram 2,7 – 27

BE/BG/BE/BL

BE/BG/BE/BL

Típus: BE/BG/BE/BL

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka, nagy kapacitás. Egyenletes cseppeloszlás. Eltömődésre kevésbé érzékeny. 2 részből álló, karbantartásnál szétszerelhető. 1/4”-3” BSPT külső vagy BSP belső menet.

Szórásszög 70°-120°

Térfogatáram 4,8 – 11300

BF/BH

BF/BH

Típus: BF/BH

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Négyszögletes szóráskép. Eltömődésre kevésbé érzékeny. 2 részből álló, karbantartásnál szétszerelhető. 1/8”- 6 ” BSPT külső vagy BSP belső menet.

Szórásszög -

Térfogatáram 2,7 – 4200

BR/BS/BT/BU

BR/BS/BT/BU

Típus: BR/BS/BT/BU

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Szűk szórásszög, nagy impakt erő. 1/8” – 3” BSPT külső vagy BSP belső menet.

Szórásszög 15°,30°

Térfogatáram 0,98 – 980

BX/BJ

BX/BJ

Típus: BX/BJ

Jellemzők Axiális telikúp fúvóka. Egyenletes cseppeloszlás. Talpas konstrukció, hollanderrel rögzíthető. 3/8" BSP belső menettel is! AISI 303 és réz anyagminőség.

Szórásszög 60°

Térfogatáram 1,49 – 7,43

Tangenciális telekúp fúvóka, Többszörös kúppalást fúvóka, Spirál fúvóka
Ezek a telekúp fúvóka típusok kialakításuknak köszönhetően eltömődésre kevésbé érzékenyek. A tangenciális kivitelben nincsen perdítő elem, a folyadék oldal irányból lép be a fúvókába és az ívek mentén megnövekedett kerületi sebesség hozza létre a kilépéskor tapasztalható telekúp szórásképet. Így a tangenciális kivitelnél lényegében nincs eltömődés veszély, ugyanakkor az átlagos szemcseméret jóval nagyobb, mint az axiális kivitelű típus esetében. 
 
A spirálfúvóka a spirális kialakításának köszönhetően viszonylag nagy keresztmetszetekkel bír, ezáltal alkalmas szilárd anyag tartalmú közegek porlasztására is. Ennek köszönhető, hogy ezt a típust leginkább különböző vegyi vagy környezetvédelmi folyamatokhoz választják, mint pl. füstgáz-tisztítás vagy gázhűtés. Az ilyen extrém üzemi körülményekhez alkalmazkodva a fúvóka akár egészen speciális anyagminőségben is szállítható, mint pl. Hastelloy C 276.
 
A többszörös kúppalást fúvókával (zuhanyfúvóka) extra finom cseppméret érhető el, hiszen a fúvóka minden egyes furata egy önálló kúppalást fúvókaként funkcionál, amely mint tudjuk, a legfinomabb porlasztást teszi lehetővé. A többszörös kúppalást szórásképek pedig tulajdonképpen egy teljes telekúp fedést hoznak létre, igen nagy felületen. A fúvóka típus egyik fő alkalmazási területe a tűzvédelem, egészen pontosan a vízköddel történő oltás.

AT

AT

Típus: AT

Jellemzők Tangenciális telikúp fúvóka. Egyenletes cseppeloszlás, stabil szórásszög. 1/4” – 1” BSPT külső menet. AISI 316 és réz.

Szórásszög 60°,90°,120°

Térfogatáram 2,3 – 122

CAS/CAY többszörös kúppalást fúvóka

CAS/CAY többszörös kúppalást fúvóka

Típus: CAS/CAY többszörös kúppalást fúvóka

Jellemzők Többszörös kúppalást fúvóka, amely extra finom porlasztást és nagy felületen egyenletes TELEKÚP fedést ad. Kiváló választás pl. vízköddel történő oltáshoz.

Szórásszög 70°,130°

Térfogatáram 1,53 – 490

E/E-X spirál fúvóka

E/E-X spirál fúvóka

Típus: E/E-X spirál fúvóka

Jellemzők Spirál fúvóka. Viszkózusabb és szilárd anyag tartalmú közegek porlasztására is alkalmas. Kiváló választás kül. vegyi folyamatokhoz vagy füstgáztisztításhoz, gázhűtéshez. AISI 316L, réz és szilícium-ka

Szórásszög 60°,90°,120°,150°,180°

Térfogatáram 5,5 – 4120

Letölthető katalógusok

pdfTelekúp fúvóka katalógus - letöltés

16.35 Mbyte

download_icon
Nézze meg fúvókáinkat használat közben