Szivattyúk javítása, felújítása


 
Cégünk vállalja szivattyúk felújítását, javítását, hibafeltárását, kopóalkatrészeinek cseréjét márkától függetlenül. (https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk)
 
Az esetek többségében a különböző szivattyútípusok javíthatók, felújíthatók, nem szükséges lecserélésük új szivattyúra. Akkor érdemes szivattyút javítani, felújítani, amennyiben a javítás költsége (hibafeltárás, alkatrészek cseréje, szerelési díj) maximum az új szivattyú árának a felét éri el.
 
Többféle működési elvű szivattyú javítható, azonban nem mindegyiknek egyformán szerencsés a javítása. A legszerencsésebb a centrifugál szivattyúk javítása, felújítása, de a magas nyomású dugattyús szivattyúk eseténben is elmondható mindez. A centrifugál szivattyúknál gyakori a csúszógyűrű tömítés cseréje, amely nem okoz gondot, még akkor sem, ha nem gyári, hanem utángyártott csúszógyűrű tömítést helyezünk vissza (a vevővel történt egyeztetés után). Amennyiben az eredeti gyári alkatrészek már nem használhatók a javításhoz, legyártjuk ezeket az alkatrészeket.
 
A levegő működtetésű membránszivattyúk esetében a kopóalkatrész csere (membránok, szelepek, szelepgolyók, tömítések) gond nélkül elvégezhető, azonban ennél bonyolultabb javítás, felújítás sok esetben nem gazdaságos.
 
Membrános adagoló szivattyúk esetében is a kopóalkatrészek cseréje gond nélkül elvégezhető, a további felújítást pedig esetről esetre vizsgálni kell.
 
Elvégezzük a motorral működtetett szivattyúk esetében a motor és a szivattyú tengelyének beszabályozását is.