1. Főoldal
  2. Termékek >
  3. Fúvóka alkalmazások
  4. Autómosók

Autómosók

A fúvókák kis alkatrészek, komponensek, amelyek az autómosás során szintén nagyon fontos szerepet játszanak. Rossz fúvókát alkalmazva rossz minőségű mosás és ebből következően vevő vesztés történik.

Kétféle autómosó létezik a legtöbb esetben. Az egyik, ahol egy alagút van, amely egy automata jármű továbbító rendszerrel van szerelve és ennek során történik a tisztítás, a másik pedig az önkiszolgáló mosó.

 

Mosó alagút

Az alagút elején általában lapos sugár fúvókák találhatók, mint a C1 vagy az MC3.

A magas térfogatáramú fúvókák általában csőbilinccsel vannak rögzítve és arra szolgálnak, hogy benedvesítsék a jármű karosszériáját mielőtt a mosószer rákerül, majd megtörténik a magas nyomású mosás. A szórásszög általában 45°-65 között van.

 

 

A következő alagút területeken nagy forgó kefék találhatók, amelyek a jármű karosszériájáról eltávolítják a koszt. Ez alatt a folyamat alatt víz és szappan keveréke kerül kiszórásra lapos sugár fúvókákkal, mint amilyen a C1 vagy MC3E típusok 65°-os szórásszöggel. Ezek a fúvókák szintén csőbilinccsel vannak rögzítve. Ebben az esetben viszont alacsony térfogatáramú fúvókák szükségesek 5-6 bar közegnyomás mellett.

 

Található még a mosókban állítható kar, amely mindössze egyetlen fúvókával van szerelve magasabb nyomásra, ami 20-30 bar. Ebben az esetben a magas nyomású fúvóka kerül alkalmazásra, amely közvetlenül a karra van rögzítve azzal a céllal, hogy tisztítsa a karosszériát és egyidőben eltávolítsa a szennyeződést a kefékről is. a HP, HHP fúvókák használhatók erre a célra.

 

A jármú elejének mosása magasnyomású fúvókákkal történik, mint a HP, HHP, amelyek nagyon keskeny szórásszöggel rendelkeznek és mobil gerendákra vannak rászerelve.

A folyamat végén, amely függ az alagút teljes hosszától is, a jármű leöblítésre kerül, ahol C1 és MC3 fúvókák kerülnek alkalmazásra.

A rövidebb mosó alagutakban néhány cső fel van szerelve csőbilincsekkel is, amelyek műanyagból készültek és lapos sugár fúvókákkal vannak szerelve. Ezek alacsony térfogatáramú fúvókák a mosószerek kiszórására. Szintén ugyanezek a műanyag csőbilincsek lehetnek szerelve magas nyomású fúvókákkal is.

 

 

A csőbilincsek munkamegtakarítást is jelentenek egyben, mivel nem szükséges a fúvókákat ki és betekerni a csőbe.

 

Önkiszolgáló mosó

Az önkiszolgáló mosókban autó beállók vannak egymással párhuzamosan, ahol 1-1 lándzsa található a mosásra. A lándzsa végén pedig magas nyomású lapos sugár fúvóka található.

 

Szűrők

A mosókban annak érdekében, hogy a fordított ozmózis szűrőket óvjuk, hatékonyan alkalmazhatók az EU Spray öntisztító szűrői.

 

 

Letölthető katalógusok