menü
termekekTermékek

A pneumatikus működtetésű membránszivattyúk előnyei a fogaskerék szivattyúkkal szemben

2022. október. 11.

A pneumatikus működtetésű membránszivattyúk előnyei a fogaskerék szivattyúkkal szemben

Pneumatikus membránszivattyúk

A pneumatikus membránszivattyúk  térfogatkiszorításos szivattyúk, amelyek két kamrával rendelkeznek, amelyek megtelnek a szállítandó közeggel, amelyet a rugalmas membránok az alternáló mozgás következményeként kiszorítanak. A levegő elosztó táplálja a a levegő kamrákat a membránok mögött, ezáltal előidézve a membránok mozgását és a közeg kiszorítását.(https://monojet-ipartechnika.hu/debem-pneumatikus-membranszivattyuk)

A pneumatikus membránszivattyúk a szállítandó közegek széles spektrumára alkalmazhatók beleértve a viszkózus, abrazív és érzékeny közegeket is. A dupla membrános szivattyúk könnyen karbantarthatók és megbízható működésűek. A különböző és széles anyagválasztéknak köszönhetően ideális megoldást jelentenek a robbanásveszélyes környezetekben (ATEX) is.

 

A pneumatikus membránszivattyúk előnyei:

A pneumatikus, azaz levegő működtetésű elv megfelelő szerkezeti kialakítással párosítva számos előnyt biztosít a pneumatikus működtetésű membránszivattyúknak a különböző alkalmazási területeken.

Szárazon futás képessége: a levegő működtetésű membránszivattyú nem rongálódik meg, ha szárazon fut

Önfelszívás: a levegő működtetésű szivattyúk képesek szárazon futni és felszívni a közeget, amennyiben a szivattyú nincs eltömődve

Biztonságos működés: kiváló megoldást jelentenek potenciálisan robbanásveszélyes környezetben. Az egyedi anyaghasználatnak köszönhetően, mint pl. a szén a szivattyúk vezetőképesek és ezáltal alkalmasak a legtöbb veszélyes környezetben is

Sokoldalúság: nagyon sokféle méret- és anyagválaszték áll rendelkezésre, illetve közegek széles spektrumát tudja szállítani eSz a szivattyú, mint pl. olaj, savak, korrozív közegek, szennyvíz stb.

Kíméletesebb szállítás: köszönhetően a megfelelő szállítási sebesség kontrollnak, ezek a szivattyúk érzékenyebb közegeket is tudnak szállítani, mint pl. élelmiszeripari közegek, latex, festékek és polimerek

Alacsony karbantartási igény: alacsony karbantartási igény, költség és egyszerű karbantarthatóság

 

Mi a fogaskerékszivattyú?

Ez a típusú szivattyú két szembeforgó fogaskerékből áll, amelyek egy kamrában találhatók. A fogaskerék szivattyúknak különböző kialakításuk lehet a szállított közeg függvényében.

A belső fogazású fogaskerék szivattyú alkalmasabbak olyan viszkózus közegek szállítására, amelyekben szilárd szemcsék találhatók. A külső fogazású fogaskerék szivattyúk alkalmasabbak alacsony viszkozitású közegek szállítására.

A fogaskerék szivattyúkat vegyiparban (pigmentek, polimerek stb.), festőiparban, üzemanyag iparban (olaj és üzemanyag szállítása) és élelmiszariparban (szirupok, krémek, melaszok stb.) használják.

A pneumatikus szivattyúk előnyei a fogaskerék szivattyúkkal szemben:

  • szárazon futás képessége
  • sokféle közeget tud kezelni
  • abrazív közegek szállítására is alkalmas
  • kis karbantartási igény és alkatrész kopás
  • gyakori start-stop üzemmód is lehetséges

 

A Monojet Kft. többféle szivattyút forgalmaz mind működési elv, mind pedig gyártók tekintetében. Bővebb információért tekintse meg termékpalettánkat vagy kérje szakembereink segítségét:

https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk

Tekintse meg fúvókáinkat is: https://monojet-ipartechnika.hu/fuvokak