E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


menü
termekekTermékek

<1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - >

Rezsicsökkentés a Monojet Kft.-vel! I.

Rezsicsökkentés a Monojet Kft.-vel! I.

 

Nálunk továbbra is rezsicsökkentés van, hiszen cégünk termékeivel, szolgáltatásaival továbbra is hozzájárul cége rezsijének a csökkentéséhez.

 

Eddig is fontos volt, hogy az energiaárak ne szökjenek az égbe az üzemekben, ezek után azonban extrém fontossá fog válni. Mi ebben segítünk Önnek, hiszen nálunk továbbra is rezsicsökkentés van, azzal, hogy hozzásegítjük Önt üzemeltetési költségeinek, energia árainak csökkentéséhez, optimalizálásához.

 

Mosóberendezések felújítása

Beszéljünk bármilyen mosó berendezésről, vágóhídi mosó, ládamosó, rekeszmosó, söröshordó mosó, alkatrészmosó, üdítőipari- és élelmiszeripari mosó stb., a működési elv és hatáslánc egy és ugyanaz.

A mosási feladatot a végponton fúvókák (szórófejek, dűznik) végzik, amelyhez csővezetéken keresztül szivattyú juttatja el a közeget. A csövekben a folyadék útját szerelvények (pillangószelep, golyóscsap, visszacsapó szelep stb.) irányítják, a közegből a szennyeződések kiszűrését szűrés végzi (pl. szűrőgyertya, szűrőház szűrőtasakkal).

Ebben a cikkben nem megyünk bele, hogy a mosás alacsony- vagy magas nyomáson történik.

A fúvóka (https://monojet-ipartechnika.hu/fuvokak) végzi a mosást a végponton. Azonban, ha a fúvóka kopott, mert már régi, nem lett az idők során cserélve, a mosó szintén régi, nem lett az idők folyamán optimalizálva, akkor a fúvóka furat átmérője kopott, ki van tágulva, több folyadék áramlik ki rajta, mint kellene. Így a fúvóka elveszíti definiált szórásképét, szórásszögét, a mosási hatékonyságát az impakt erő (felületi sugárerő) csökkenésén keresztül.

Mivel több folyadék, közeg áramlik át rajta, mint kellene, azaz mint a gyárilag kialakított furatátmérő kialakítás és méret lehetővé tenné, az őt tápláló szivattyú (https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk) kimozdul jelleggörbéjének munkapontjából és ezáltal energiafelvétele nő.

Az energiafelvétel és fogyasztás pedig végső soron úgy nő, hogy a mosási hatékonyság csökkent!

Cégünk vállalja meglévő mosók felújítását, optimalizálását, újra gondolását, hatékonyságának növelését, illetve ezeken túl természetesen kopó alkatrészek szállítását és önmagában a szivattyú felújítását is. Amennyiben holisztikus megközelítést alkalmazunk, javasoljuk a teljes gép átvizsgálását és felújítását, optimalizálását, amennyiben erre nincs keret, úgy leegyszerűsítve a dolgot a fúvókák cseréjét és a szivattyú cseréjét vagy (márkafüggetlen) felújítását:

https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk-javitasa-felujitasa

https://monojet-ipartechnika.hu/mosoberendezes-felujitasa

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kérje szakembereink segítségét, vegye igénybe szakértelmünket és tapasztalatunkat!

A Monojet Kft. 2008 óta számtalan sikeres projekt gazdája volt, tapasztalatunkat örömmel állítjuk az Ön szolgálatába!

2022. július. 25.

Rezsicsökkentés a Monojet Kft.-vel! II.

Rezsicsökkentés a Monojet Kft.-vel! II.

 

Nálunk továbbra is rezsicsökkentés van, hiszen cégünk termékeivel, szolgáltatásaival továbbra is hozzájárul cége rezsijének a csökkentéséhez.

Eddig is fontos volt, hogy az energiaárak ne szökjenek az égbe az üzemekben, ezek után azonban extrém fontossá fog válni. Mi ebben segítünk Önnek, hiszen nálunk továbbra is rezsicsökkentés van, azzal, hogy hozzásegítjük Önt üzemeltetési költségeinek, energia árainak csökkentéséhez, optimalizálásához.

 

Sűrített levegő szivárgásvizsgálat, szivárgások megszüntetése

Legyen szó bármilyen üzemről, gyárról, egészen biztosan van sűrített levegő hálózat az üzemben. Ennek a rendszernek része a kompresszor, a csövezés, a leállások, kiállások és persze a sűrített levegővel munkát végző egységek.

Biztosan Ön is tapasztalta már, hogy belépve bármilyen üzembe egészen biztosan valahol „szökik” a levegő, azaz szivárgás van jelen. Nem is egy ponton, hanem sok ponton.

Általában senki nem gondol bele, hogy mindez mennyibe kerül az adott üzemnek, gyárnak. Természetes, hogy van levegő, már-már természetes, hogy szivárog, azonban jó ha tudjuk, hogy ennek igen magas ára van, a levegő elállítási költsége ugyanis drága. Most pedig végképp az lesz!

Amennyiben érdekli, hogy mennyi levegő szivárog el feleslegesen az Ön gyárában, úgy mi megmérjük, kimutatjuk, számszerűsítjük, sőt Forintosítjuk, „Eurosítjuk”.

Cégünk vállalja ultrahangos szivárgásvizsgálat elvégzését, a szivárgási pontok megjelölését, detektálását, az elszivárgott levegő számszerűsítését és a kompresszor teljesítmény ismeretében és függvényében ennek pénzbeli kifejezését is.

A vizsgálathoz nem szükséges a teljes üzemleállás, de az adott gépnek, gépsornak állnia szükséges.

https://monojet-ipartechnika.hu/suritett-levego-szivargasvizsgalat_40

 

Igény esetén vállaljuk az elvégzett szivárgás vizsgálat után a szivárgás megszüntetését, elhárítását is, így megtakarítva Önnek nagyon sok pénzt!

https://monojet-ipartechnika.hu/pneumatikus-rendszer-felujitasa_36

https://monojet-ipartechnika.hu/pneumatikus-rendszerek-karbantartasa_37

https://monojet-ipartechnika.hu/leghalozat-kiepitese

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kérje szakembereink segítségét, vegye igénybe szakértelmünket és tapasztalatunkat!

A Monojet Kft. 2008 óta számtalan sikeres projekt gazdája volt, tapasztalatunkat örömmel állítjuk az Ön szolgálatába!

2022. július. 01.

Coming soon- EWJ szelepterminál

Kedves partnereink egy újabb termék újítást szeretnék Önökkel megosztani. A Vesta Automation s.r.l. az idei év második felében jelenteti meg legújabb szelepsziget megoldásukat az EWJ szériát.
 
 
Az új Vesta EWJ többpólusú szelepterminál olyan alkatrészek sorozatával rendelkezik, amelyek garantálják a kis méreteket, az alacsony fogyasztást és a maximális modularitást, miközben fenntartják a magas minőségi szabványokat, a masszív 
teljesítményt és a modern formatervezést. 
A dugaszcsatlakozás lehet vízszintes vagy függőleges, D-SUB 25 vagy 44, illetve közvetlen terepbuszcsatlakozással.
Minden alkatrészt a Vesta tervez és gyárt Rovigóban (Olaszország) található központjában. 
 
A szelepsziget egyik nagy előnye, hogy a mágnesszelepek egymástól függetlenül vannak felszerelve, így lehetővé téve a 
a pneumatikus alkatrészek - szelepház és vezérlők – egyszerű cseréjét.
A szelep rögzítéséhez két csavarra van szükség.
Egy műanyag fedél felnyitását követően, rendkívül könnyen átállítható bármelyik pillanatban a szelep működése szimpla mágnesszelepről kettős mágnesszelepre és fordítva.
Az EWJ szelep szigeten a szelepek a Vesta JT  szelep típusból származnak, amely bizonyítottan hatékony és megbízhatónak bizonyult közel egy évtizede.
A speciális rugalmas NBR tömítés a fém távtartókkal van rögzítve; az orsó a niploy bevonatú könnyűfém ötvözetből készült.
Minden alkatrészt úgy terveztek, hogy garantálja maximális áramlást, gyors reakciókat és tartósságot.
Az EWJ számára a NETLOGIC verzió lesz elérhető, amely közvetlenül csatlakoztatja a terminált (slave) a legelterjedtebb terepi buszprotokollokhoz, dedikált csatlakozólemezekkel. 
Az EWJ sorozat a következő protokollokkal lesz elérhető: 
- PROFINET / PROFIBUS
- I/O LINK
- MODBUS RTU
- ETHERCAT
- ETHERNET IP
 
Az alábbi linkre kattintva letöltheti bővebb ismertetőnket a szelepszigetről:
 
Kérem tekintse meg oldalunkon további pneumatikus, szivattyú és fúvókás kínálatainkat. 
https://monojet-ipartechnika.hu/fuvokak
 
https://monojet-ipartechnika.hu/fuvoka-alkalmazasok
 
https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk
 
https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk-javitasa-felujitasa
 

2022. május. 18.


2022. május. 18.

Mach-Tech kiállítás 2022

Mach-Tech kiállítás 2022

Két év kihagyás után 2022 május 10 és 13 között a Monojet Kft. ismételten megjelent a MACH-TECH Ipar napjai kiállításán. A budapesti Hungexpo kiállítási központban megrendezett eseményen 15 ország több mint 400 kiállítója mutatta be termékeit és fejlesztéseit csaknem 15.000 szakmai látogatónak. A 3 különálló pavilonban megrendezett eseményen az ipar szinte összes arca megtalálható. CNC gépeken keresztül munkavédelmi ruházatokon, felszereléseken át, ipari gépek, innovációk és többek között a mi áramlástechnikai berendezéseink és robbanásbiztos készülékeink is megtalálhatóak voltak.

 

2022. április. 22.

Boroshordók használattól tisztításig

Boroshordók használattól tisztításig

Bár a szüret még messze van, nem szeretnénk megfeledkezni borkedvelő olvasóinkról, így ez a cikk most nekik szól. Fehér, Vörös, Rosé, mindenkinek megvan a saját ízlése. A különböző borok különböző típusú szőlőből készülnek és feldolgozási folyamataik is jelentősen eltérnek. Természetesen alkalom adtán ezen italokat mi sem vetjük meg, viszont túlbuzgó mérnökeinknek nem csak a fogyasztás jut eszükbe a szó hallatán, így a cikk végén egy általunk tervezett mosóállomás bemutatásáról is szó lesz, viszont először térjünk rá a lényegre, így a témában kevésbé jártasak számára tömören összefoglaltuk a jelenleg is forgalomban lévő borok feldolgozásának eljárásait.

Mivel a magyar nagy borfogyasztó hírében áll, így a boriparra jellemzően a feldolgozást követően viszonylag hamar (3-6 hónap) elérünk a palackozási fázisig.  Ezen fázist megelőzően az érlelési folyamatokat boroshordók helyett ma már egyes eljárási folyamatok során rozsdaálló acéltartályokban tárolják és érlelik, hogy megakadályozzák az oxidációt. Ezt az eljárást reduktív eljárásnak nevezik. Reduktív módon dolgozzák fel Magyarországon az északi borokat, viszont a déli borfeldolgozásra még máig jellemző a fahordóban való érlelés.

Fahordóban érlelik azon szőlőféléket, melyek alapvetően szegényebbek az elsődleges illat és zamatanyagokban. Ezt a hiányt érleléssel, oxidációval tudják elérni a hazai feldolgozóüzemek. E célból a borokat fahordókban tárolják, mert az acéltartállyal ellentétben a farostok szövetein keresztül a bor folyamatosan levegőhöz, oxigénhez jut, ami segíti az oxidációt. Ezen folyamat során alakulnak ki a másodlagos illat és zamatanyagok. Oxidációs folyamat során a bor érlelése akár 1-3 évig is eltarthat. Fahordóban érlelt borokra jellemző, hogy magas cukortartalmú mustból készülnek, így magasabb marad a cukortartalmuk, testesek, nehezek, gyakran édesek a ki nem erjedt gyümölcscukor miatt.

A két módszert szokták együtt is alkalmazni, ebben az esetben az elsődleges zamatanyagok kinyerése céljából a szőlő feldolgozása először reduktívan történik, majd a másodlagos buké kialakítása végett fahordóban érlelik a borokat.                                                           Tehát elmondható, hogy boroshordók felhasználása a mai modern technológia mellett is releváns és működőképes.    

Most, hogy ismertettük a borgyártás alapvető csínját-bínját, térjünk rá a bor palackozását követő eljárásokra. Mivel a hordókat (reméljük) a gyártó kívánja újból és újból felhasználni, így elengedhetetlen egy utóeljárás, mely során a hordókat a gyártó valamely eljárással tisztítsa, hogy újra készen álljanak a bevetésre és ellássák az éjszakai életet viszonylag olcsón elérhető bódító nedűvel.                                                                                      Természetesen be lehet állítani Pistikét is a gyártósor mellé, hogy egy slaggal (vagy jobb esetben egy magasnyomású pisztollyal) kívül, belül letisztítsa egyesével a hordókat majd a munkafolyamat végeztével boldogan, bár félve levigye azokat újra az érlelőbe, ugyanis kitudja mennyire lettek azok maradéktalanul kitakarítva.

Ipari körülmények mellett viszont már kifizetődőbb az emberi munkafolyamatok kiváltása, egy az erre a célra tervezett géppel, amivel jelentős idő, energia és pénz spórolható.

Hordómosó berendezés

Cégünk 2013 óta foglalkozik tisztítóberendezésekkel. IBC tartálymosó állomásunk kialakítását a megrendelő igénye szerint bármely szállító, tárolótartály tisztítására át tudjuk tervezni. Így természetesen hordómosó állomás tervezését, szállítását és összeállítását is vállaljuk, hogy kielégítsük a magyar szőlőfeldolgozóüzemek igényeit.     

Hordótisztítás alapkövetelménye, az alapos 360°-os tisztítási kép, mely egy megfelelően megválasztott mosófej segítségével könnyedén elérhető. Ezen célra a CIP A2LSE48 cikkszámú mosófej megfelelő kialakításúnak bizonyult termékpalettánkról, melynek teljesítménye 48l/min 3 bar alapnyomáson. A folyadékellátásért egy NM32/26 típusú szivattyú gondoskodik, mely megfelelően ellátja a folyamatot. A tömítések és a szivattyúház természetesen a lúgos közegnek megfelelően van kiválasztva.        

A mosás 1. ciklusa a lúgos mosófolyadékkal kezdődik. Amint a lúgos mosás befejeződött, leállítjuk a ciklust. A mosóberendezésen található 2 pár hordó forgatását segítő görgő is, melyeket nagy segítségünkre vannak a tisztítási folyamat végén, ugyanis ezen görgők segítségével a hordóban felgyülemlett folyadék könnyedén kiönthető. A hordó visszagörgetésével a fej újbóli behelyezésével elindítjuk a 2. öblítő ciklust, mely során ioncserélt víz segítségével a belső teret megfelelően tisztítjuk.           A rendszer része egy biztonsági szenzor, mely figyeli, ha a mosófejet felemeljük a hordóból, ekkor a nyomásérzékelő jelet ad és leállítja a szivattyú működését, ezzel megakadályozva, hogy a lúgos közeg szétszóródjon a környezetben.                    Az 1. és 2. ciklus egy elektromos váltószelep segítségével kapcsoljuk, így nem szükséges a két IBC tartályhoz két külön szivattyú, mellyel jelentős költséget spórolhatunk meg.

Azon boriparok számára, melyek egyben palackozóüzemként is működnek, légkésekkel is tudjuk segíteni a címkézési folyamatot. Légkéseink segítségével az üvegek mosási ciklusa után megmaradt folyadék könnyedén eltávolítható, így a címkézési folyamat felgyorsítható.

 

 

 

 

 

Természetesen azon olvasóink, akik csak fogyasztás céllal tartanak otthon fa/boroshordókat, a kertislagos tisztítás is kielégítő megoldás lehet, viszont ha már ipari szinten végzi a család felével a hátsókertben, akkor talán nekik is érdemes lehet elgondolkodni egy ilyen berendezésen.

 

Források:

monojet-ipartechnika.hu

lovaszvin.hu

vinopedia.hu

2022. március. 22.

Robbanásbiztos készülékek

Robbanásbiztos készülékek

Robbanásbiztos / ATEX eszközök

 

Aktuális bejegyzésünkben egy olyan termékcsaládunkra szeretnék bővebben kitérni, amely cégünk megalakulása óta szerves részét képezi a termékportfóliónak, mindemellett sokak számára kevésbé ismert termékkör. Ezek a robbanásbiztos / ATEX készülékek.

A megnevezés sokatmondó, ezeket a készülékeket robbanásveszélyes és fokozottan robbanásveszélyes környezetben alkalmazzák, pontosabban ezekben a „Zónákban” szigorúan előírt követelmény a robbanásbiztos eszközök használata. Az eszközök úgy vannak megalkotva, hogy rendeltetésszerű használat mellett kizárják a környezettel való reakcióba lépés lehetőségét. Pl. szikraképződést.

Robbanásveszélyes Zóna besorolásokról általánosságban:

Gázrobbanásveszély tekintetében megkülönböztetünk: 0, 1 és 2- es Zónát, míg porrobbanásveszély tekintetében 20, 21 és 22-es Zónát.

Besorolást a robbanásveszély fellépésének gyakorisága és időtartama adja meg.

A robbanásveszélyes atmoszféra jelen van:

-           0, 20-s Zónában - állandóan, hosszú ideig vagy gyakran;

-          1, 21-es Zónában - normál üzemben alkalomadtán képződhet, illetve üzemzavar esetében néha és rövid ideig;

-          2, 22-es Zónában - normál üzemben valószínűleg nem lép fel, ha igen akkor is rövid ideig.

Az említett robbanásveszélyes Zónák leggyakrabban a vegyiparban, a gyógyszeriparban, az olaj- és gáziparban, esetenként élelmiszeriparban fordulnak elő.

A robbanásbiztos termékcsaládunk két fő termékkörből tevődik össze.

Elsőként a Zóna 1/21 és 2/22 kommunikációs és okos eszközeinket említeném

 

-          Entel rádió adó-vevők

-          iSafe Mobile nyomógombos mobiltelefonok / okos mobilkészülékek

-          iSafe Mobile érintőképernyős okos mobiltelefonok

-          iSafe Mobile tabletek

Az ATEX kommunikációs eszközök használata gördülékenyebbé teszi a robbanásveszélyes Zónán belüli munkavégzést. Közvetlen elérhetőséget biztosít, továbbá a munkavállalónak lehetőséget ad adatok rögzítésére és küldésére Zónán belül.

iSafe okos készülékeinken a hétköznapokból is jól ismert felhasználóbarát Android™ operációs rendszerek futnak, illetve többségük el van látva elő és hátlapi nagyfelbontású kamerákkal. Ami biztonságtechnikai szempontból nagyon fontos, hogy minden ATEX iSafe készüléken található „SOS gomb” amely probléma esetén azonnali riasztást küld.

Másik termékkörünk a robbanásbiztos világítótestek,

              

-          Kézi fényszórók

-          Fejlámpák

-          Állványos / állvány nélküli reflektorok

-          Fixen telepíthető világítótestek

Eszközeinkről bővebb információt honlapunkon talál az alábbi linken:

https://monojet-ipartechnika.hu/robbanasbiztos-termekek      

Bármely robbanásbiztos készülékünk kapcsán felkeltettük érdeklődését, és kérdése merült fel, szívesen állunk a rendelkezésére.

 

Tekintse meg további gyártástámogató eszközeinket is:

Fúvókatechnika:

https://monojet-ipartechnika.hu/fuvokak          

Szivattyútechnika:

https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk      

Pneumatika és folyamatszabályozás:

https://monojet-ipartechnika.hu/pneumatika-es-folyamatszabalyozas

2022. március. 07.

A SERA-val bővült beszállítóink köre

A SERA-val bővült beszállítóink köre

A Monojet Ipartechnika Kft. folyamatos fejlődése érdekében igyekszünk minél magasabb színvonalon kielégíteni mind a vevőink, mind a beszállítóink igényeit! Vevőinkkel párhuzamosan a beszállítói partnerlistánk is bővül, melynek eredményeképpen ismét egy új, magas minőségű szivattyús termékcsaláddal gazdagítottuk portfóliónkat.

Ez a cég nem más, mint a német SERA GmbH.

A SERA csoport egy független családi vállalkozás, melynek központja Immenhausenben található. 1945-ös alapítása óta a világ egyik vezető vállalata az adagolástechnika és a vízkezelés terén. A SERA hatékony alkalmazási megoldásokat kínál, melyek optimálisan az ügyfelek igényeihez igazodnak, ahol fontos a folyadékok és gázok pontos adagolása, szállítása és nyomása. Termékeit több mint 80 országban képviselik világszerte, garantálják a magas szintű tanácsadást és támogatást.

 

A Sera termékek forgalmazásának megkezdése előtt beiskolázáson vettünk részt a sera régiónkért feleős leányvállalatánál Subenben. A beiskolázást előző este egy közös vacsora nyitotta meg, ahol máris megkezdődött a tapasztalatmegosztás a piacokról.

A Monojet Kft. az alábbi főbb SERA termékcsoportokkal tud segítséget nyújtani partnerei számára:

 

Adagolószivattyúk, adagolástechnika:

Mágneses és motoros adagolószivattyúk az ipar minden területére.

Főbb versenytársak: Grundfos, Prominent

Komplett adagolórendszerek:

Szabványos, kompakt adagolórendszerek, rövid szállítási határidővel, kedvező ár-érték arányban.

Kérésre egyedi igényeket is kiszolgálunk.

Mágneskuplungos centrifugál szivattyúk:

Korrozív anyagok szállítására, önfelszívó és ráfolyásos kivitelben, PP és PVDF anyagminőségben, extrém szárazonfutási képességgel.

Főbb versenytársak: Finish Thompson, GemmeCotti

Levegő hajtású membránszivattyúk:

Sűrített levegővel működtetett műanyag vagy fémházas kivitelben, a biztonságos és hatékony adagolás érdekében, akár 900l/perc szállítási teljesítménnyel.

Főbb versenytársak: VerderAir, Yamada, Sandpiper, ARO

Elektromos hajtású membránszivattyúk:

Oszcilláló lökettérfogatú szivattyúk két szivattyúfejjel a folyadékok betáplálására és adagolására az ipar minden területén. A sera a ZX...411.3 adagoló membránszivattyút alacsony viszkozitású agresszív közegek szállítására tervezte.

Szívesen segítünk az igényeinek megfelelő SERA termékek kiválasztásában, különálló termékként valamint komplett rendszerekre vonatkozóan egyaránt.

Komplett rendszerek esetében alábbi kiemelt termékcsoportjainkat ajánljuk figyelmükbe:

 

2022. február. 21.

Insert Deal 2022 év eleji újdonságai

Insert Deal 2022 év eleji újdonságai

Kedves olvasónk, ügyfelünk!

Az Insert Deal termékcsaládunk újdonságait szeretném Önökkel megosztani. Az Insert Deal termékeit 2019-ben kezdtük el kizárólagosan képviselni Magyarországon.

Termékei segítségével megoldást tudunk kínálni a speciálisabb területeken alkalmazandó sűrített levegő, víz és gáz halmazállapotú közegek szűrésében, nyomásszabályozásában és olajozásában is.

Termékei közül vannak, amelyek használhatóak élelmiszeripari és ATEX-es környezetben is.

 

 

 

Az idei év újdonságai:

212R3

Szeretnénk bejelenteni az új precíziós nyomásszabályzónk, a 212R3 sorozat bevezetését, amely az R160 sorozatot váltja fel.

A műszaki jellemzők összefoglalása:

Anyaga: alumínium

Maximális üzemi nyomás: 10 bar

Minimális állítható nyomás: 5 mbar

Maximális állítható nyomás: 1,5 bar

Folyamatcsatlakozások: 1/2” belső (standard G / opcionális NPT)

Tömítőanyagok: EPDM és FPM alapkivitelben

A folyamat csatlakozási központjának távolsága: változatlan az R160-hoz képest.

312R3 és a 312V3

Az új 312R3 sorozatú precíziós nyomásszabályozó bevezetését, amely felváltja az R3160 sorozatot, és az új 312V3 sorozatú precíziós nyomásszabályozó szelepet, amely a V3160 sorozatot váltja fel.

 

A műszaki jellemzők összefoglalása 312R3: precíziós nyomáscsökkentő

Anyaga: 316L rozsdamentes acél

Maximális üzemi nyomás: 10 bar

Minimális állítható nyomás: 5 mbar

Maximális állítható nyomás: 1,5 bar

Folyamatcsatlakozások: 1/4 "- belső, 3/8" - belső és 1/2" - belső (G / NPT)

Tömítési anyagok: EPDM és FPM standard (FFKM opció)

A folyamat csatlakozási központjának távolsága: megváltozott az R3160-hoz képest.

 

A műszaki jellemzők összefoglalása 312V3: precíziós tehermentesítő szelep

Anyaga: 316L rozsdamentes acél

Maximális üzemi nyomás: 10 bar

Minimális túlfolyási nyomástartomány: 0 - 4,5 mbar

Maximális állítható nyomás: 0 - 1,5 bar

Folyamatcsatlakozások: 1/4 "- belső, 3/8" - belső és 1/2" - belső (G / NPT)

Tömítési anyagok: EPDM és FPM standard (FFKM opció)

A folyamat csatlakozási központjának távolsága: megváltozott a V3160-hoz képest.

 

Örömmel jelentjük be, hogy a szűrők tekintetében is hozott az idei év pozitív irányú változást. Három új típusú szűrőnket szeretném bemutatni, amely a korábbi típusokat váltja fel.

 

320F2, 220F2 és a 120F2

A 320F2 sorozat, a korábbi F320 sorozatot váltja fel rozsdamentes acél kivitelben, az220F2 sorozat, amely felváltja a 212 sorozatot alumíniumból és a 120F2 sorozat, a 251 sorozatot váltja fel sárgarézből.

A korábbi verziókhoz képest az új szériák a felhasználási sokoldalúság, a minőség és a modularitás tekintetében kapott fejlesztéseket.

 

A 3 modell közös műszaki jellemzőinek összefoglalása:

• Alapkivitelben elérhető folyadékcsatlakozások: 1 "1/2-belső és 2"-belső (G / NPT);

• Karimás csatlakozású változatok is kaphatók: UNI EN 1092-1. ASME B16.5;

• Rozsdamentes acél tál minden modellben;

• Nyomásmérő csatlakozási lehetőség.

 

További információ és bővebb adatlapokért forduljon hozzánk bizalommal.

Kérem, tekintse meg cégünk további termékeit és szolgáltatásait, valamint tájékozódjon folyamatosan frissülő híreink közül:

https://monojet-ipartechnika.hu/szolgaltatasok és https://monojet-ipartechnika.hu/komplett-munkak

 

Híreink:

https://monojet-ipartechnika.hu/hireink

2022. február. 14.

Golyós fúvóka rendszerek

Golyós fúvóka rendszerek

A fúvóka termékkör cégünk egyik meghatározó alap termékcsaládja a kezdetek óta.

Sok éves szakmai tapasztalat, több ezer elégedett ügyfél és jól megoldott fúvókás feladat munkánk eredménye, amire büszkék vagyunk.

 Természetesen a jó megoldások több tényezőből állnak össze. A műszaki hozzáértés mellett a legjobb minőségű termékek alkalmazása elengedhetetlen, ezt elismert külföldi gyártó partnereink az EU Spray az UNI Spray és B4S biztosítják számunkra egyúttal az Önök számára.

Aktuális bejegyzésünkben a fúvóka termékkör egy meghatározó alcsoportjáról a golyós fúvóka rendszerekről írnék részletesebben.

Első sorban és a legnagyobb mennyiségben a felületkezelő alagutakban és KTL felületkezelő sorokon találkozhatunk a golyós fúvóka rendszerekkel. A fúvókák egységesen elrendezve fúvókakoszorúkra, szóró gerendákra vannak telepítve, amelyek feladata az felületkezelő alagutakon vagy KTL merítőkádas sorokon áthaladó alkatrészek vagy munkadarabok egységes felületkezelése. A munkadarabok mozgatásáról a legtöbb esetben kovejor szállítópálya gondoskodik, ebből adódóan a gyártó cégek legnagyobb darabszámban lapossugár szórásképű golyós fúvókákat használnak, melyek egyenletesen terítik be az előttük elhaladó munkadarab felületét. A felületkezelő fúvókák feladata a munkadarabok festés előtti előkészítése, tisztítása, zsírtalanítása meghatározott vegyszerekkel

A golyós fúvókarendszerek a következő rész egységekből tevődnek össze:

-          A csőre való rögzítésre a klipszes (rugós csőbilincs) vagy csőbilincses fúvókatartó szolgál. Standard méretek: 1”, 5/4”, 6/4”

-          A fúvókatartóba hermetikusan ül bele a golyós fúvóka vagy fúvókatartó golyó. Előbbi egybe fröccsöntött változat (golyó + fúvókarész), utóbbi golyó menetes furattal vagy bajonett zárral (memóriás) van gyártva melybe tetszőleges fúvókával szerelhető a speciálisabb feladatok esetére.

-          A fúvókatartóba a golyós fúvókát a menetes hollander rögzíti, mely egyben fixálja a fúvóka beállított szórási irányát.

Legismertebb golyós fúvókarendszer gyártók és forgalmazók között vannak stratégiai beszállító partnereink az EU Spray és a B4S, akik mögött szorosan együttműködve a legnagyobb fúvókagyártók állnak, mint amilyen az UNI Spray is. Szintén ismert forgalmazók a Lechler és PNR is gyártó partnereink golyós rendszereit alkalmazzák. Ennek köszönhetően 100%-os megfelelősséggel tudunk szállítani a már meglévő működő felületkezelő rendszerekhez is.

Kiemelném, hogy cégünk a golyós fúvókákon túl a rendszert ellátó és támogató szivattyútechnikai kérdésekben és pneumatikus komponensekkel kapcsolatban is áll a partnerek rendelkezésére.

Bővebb információt weboldalunkon talál:

https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk      

https://monojet-ipartechnika.hu/pneumatika-es-folyamatszabalyozas

Golyós fúvókarendszerekkel kapcsolatban kérdése merül fel, keressen minket bizalommal. Műszaki kérdésekben és ajánlattal kapcsolatban szívesen állunk a rendelkezésére.

 Üdvözlettel:

 

A Monojet fúvókatechnika csapata

 

 

<1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - >