E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


webshop

A kosár üres

ures kosar
  1. Főoldal
  2. CIP fej kiválasztása
menü
termekekTermékek

2019. augusztus. 26.

CIP fej kiválasztása
Sokszor előfordul, hogy felkérést kapunk CIP fej vagy más néven tartálymosófej kiválasztására egy adott tartály, konténer, IBC, ballon, hordó stb. mosására.
 
 
 
 
Ezen esetekben nem elegendő csak magára a tartálymosó fejre koncentrálni, mivel hiába választjuk ki az elméletileg leghatékonyabb, a feladatra leginkább megfelelő tartálymosó fejet, ha a gyakorlatban nem tudjuk alkalmazni megfelelő szivattyú hiányában.
 
Egy tartálymosási feladat esetében a helyes megközelítés és sorrend az lenne, ha először a tartály méretéhez, adottságaihoz, a szennyeződés típusához, mértékéhez kiválasztanánk a megfelelő tartálymosó fejet, majd ehhez egy alkalmas szivattyút választanánk.
 
A gyakorlatban azonban sajnos ez sokszor megfordul, mert már eleve adott egy szivattyú, amelyet a vevő nem szeretne lecserélni, így nekünk adott határokon belül kell megtalálni az adott helyzetre leginkább megfelelő mosófejet.
 
 
Lássuk mik a legfontosabb kérdések, amelyeket egy kiválasztásnál tisztázni szükséges:
  • legfontosabb, hogy mik a tartály méretei, átmérője, magassága
  • van-e benne keverőszár, keverő vagy más egyéb olyan elem, amely leárnyékolt felületet okozhat
  • hol van a csonk kialakítva, ahol a mosófej behelyezhető? Vagy ezt mi választhatjuk meg, változtathatjuk esetleg szabadon?
  • mi a szennyeződés típusa, mennyire van feltapadva, mi oldja van-e rá tapasztalat?
  • rendelkezésre áll-e szivattyú?
  • ha igen, akkor mindenképpen szükségünk van a jelleggörbéjére, ennek hiányában pontos típusra, cikkszámra, hogy a szivattyú üzemi értékeit ellenőrizni tudjuk.
 
 
Ezek az alapadatok, amelyek minimálisan szükségesek egy adott tartálymosó fej kiválasztásához.
 
Az, hogy a tartályt fix vagy forgó fejjel mossuk, hány darab fej szükséges a mosási feladat ellátásához, kell a meglévő csonkhoz közdarabot alkalmazni stb. cégünk feladata a kiválasztás során.
 
Fontos megjegyezni, hogy a szivattyúnak minden esetben az üzemi adataira van szükségünk, azaz a munkaponti értékeire. Nem elegendő tudni a szivattyú táblájáról leolvasható maximális szállítási teljesítmény (Q) és emelőmagasság (H) értékeket.
 
Ezekhez a fejekhez centrifugál szivattyút javasolt alkalmazni, amelyet lehetséges, hogy vissza kell by-passolni, mivel 1-2 db tartálymosó fej ellátása hidraulikus teljesítményének csak egy kis részét igényli.
 
A Monojet Kft. a PNR ipari precíziós fúvókáit és CIP fejeit képviseli széles fúvóka és mosófej termékpalettát kínálva vevőink és partnereink számára. Nem pusztán terméket értékesítünk, hanem szakmai tanácsadást is nyújtunk igény esetén, sőt, kompletten is kivitelezzük, üzembe helyezzük rendszerét.
 
Kovács Marianna
Monojet Kft.