E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


menü
termekekTermékek

IBC Mosó állomás

2021. december. 22.

IBC Mosó állomás

IBC tartálymosó állomás

 

Cégünk jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik a különböző iparágakban alkalmazott mosóberendezések terén. Munkánk során nap mint nap találkozunk különböző technikai megoldásokkal az élelmiszeriparban, vegyiparban, gyógyszeriparban, alkatrész gyártásban, ahol a gyártási folyamat sarkalatos pontja a megfelelő tisztítás. Partnereink gyakran keresnek meg minket „leharcolt” mosóberendezések felújításával, mosóberendezések hatékonyságának optimalizálásával, és természetesen új berendezések tervezésével és gyártásával, egyedi igények alapján.

Szinte mindenki találkozott már standard IBC tartállyal. Kompakt sokrétű alkalmazhatósága miatt sok helyen használják különböző a gyártáshoz szükséges folyékony közegek, valamint vegyszerek tárolására. Az IBC tartályok kiürítés után újra tölthetők számos alkalommal mindaddig amig fizikai állapotuk engedi az üzembiztos használatot. Sok esetben az újra töltését megelőzően tisztítani kell az IBC-k közeggel érintkező belső felületét, ennek okai lehetnek:

-          Tárolásból visszamaradó szennyeződés

-          Idegen anyag megjelenése az IBC tartályban

-          Tárolt közeg beszáradása

-          Közegváltás

Sok esetben a tartályokat manuálisan, szórópisztollyal esetleg kézi magasnyomású mosókkal tisztítják. Ekkor fennáll a veszély, hogy a tisztítás nem elég alapos, ami később minőségügyi problémát okozhat, vagy hogy a munkavállaló olyan közeggel érintkezik a mosás során, ami káros egészségügyi szempontból, irritatív.

A mosási folyamat optimalizálása érdekében terveztük és alkottuk meg az IBC mosó állomásunkat, mely automatizált, gyors, alapos és használata megfelel a munkavédelmi előírásoknak.

IBC mosó állomás típusai:

-          Alacsony nyomású (4-6 bar) IBC mosó berendezés

-          Magas nyomású (80-100 bar) IBC mosó berendezés

Főbb alkotóelemei:

-          Centrifugál szivattyú

-          Magas nyomású dugattyús szivattyú

-          Reakcióhajtott 360 fokban szóró forgó mosófej / Aquamotoros magasnyomású tartálymosó fej

-          Állomás vázszerkezet: Szivattyú és vezérléstartó konzol, mosófejlándzsa tartó állványzat fixen telepített csövezéssel

-          Vezérlés

A vezérlés állítható mosási ciklusidőt tesz lehetővé, a beállított program végeztével a szivattyút automatikusan lekapcsolja a mosás leáll.

Igény esetén oldószeres mosáshoz is tudunk szállítani ATEX tanúsított komponenseket, vázszerkezetre szerelve. (Vezérlés nélkül)

A mosó állomást egyedi igények alapján is meg tudjuk tervezni, illetve le tudjuk gyártani, hogy alkalmas legyen egyéb tároló edények, hordók tisztítására is.

Forduljon hozzánk bizalommal amennyiben felkeltettük érdeklődését.

Cégünk további termékeit az alábbi linken tekintheti meg: https://monojet-ipartechnika.hu/