menü
termekekTermékek

Rezsicsökkentés a Monojet Kft.-vel! I.

2022. július. 25.

Rezsicsökkentés a Monojet Kft.-vel! I.

Rezsicsökkentés a Monojet Kft.-vel! I.

 

Nálunk továbbra is rezsicsökkentés van, hiszen cégünk termékeivel, szolgáltatásaival továbbra is hozzájárul cége rezsijének a csökkentéséhez.

 

Eddig is fontos volt, hogy az energiaárak ne szökjenek az égbe az üzemekben, ezek után azonban extrém fontossá fog válni. Mi ebben segítünk Önnek, hiszen nálunk továbbra is rezsicsökkentés van, azzal, hogy hozzásegítjük Önt üzemeltetési költségeinek, energia árainak csökkentéséhez, optimalizálásához.

 

Mosóberendezések felújítása

Beszéljünk bármilyen mosó berendezésről, vágóhídi mosó, ládamosó, rekeszmosó, söröshordó mosó, alkatrészmosó, üdítőipari- és élelmiszeripari mosó stb., a működési elv és hatáslánc egy és ugyanaz.

A mosási feladatot a végponton fúvókák (szórófejek, dűznik) végzik, amelyhez csővezetéken keresztül szivattyú juttatja el a közeget. A csövekben a folyadék útját szerelvények (pillangószelep, golyóscsap, visszacsapó szelep stb.) irányítják, a közegből a szennyeződések kiszűrését szűrés végzi (pl. szűrőgyertya, szűrőház szűrőtasakkal).

Ebben a cikkben nem megyünk bele, hogy a mosás alacsony- vagy magas nyomáson történik.

A fúvóka (https://monojet-ipartechnika.hu/fuvokak) végzi a mosást a végponton. Azonban, ha a fúvóka kopott, mert már régi, nem lett az idők során cserélve, a mosó szintén régi, nem lett az idők folyamán optimalizálva, akkor a fúvóka furat átmérője kopott, ki van tágulva, több folyadék áramlik ki rajta, mint kellene. Így a fúvóka elveszíti definiált szórásképét, szórásszögét, a mosási hatékonyságát az impakt erő (felületi sugárerő) csökkenésén keresztül.

Mivel több folyadék, közeg áramlik át rajta, mint kellene, azaz mint a gyárilag kialakított furatátmérő kialakítás és méret lehetővé tenné, az őt tápláló szivattyú (https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk) kimozdul jelleggörbéjének munkapontjából és ezáltal energiafelvétele nő.

Az energiafelvétel és fogyasztás pedig végső soron úgy nő, hogy a mosási hatékonyság csökkent!

Cégünk vállalja meglévő mosók felújítását, optimalizálását, újra gondolását, hatékonyságának növelését, illetve ezeken túl természetesen kopó alkatrészek szállítását és önmagában a szivattyú felújítását is. Amennyiben holisztikus megközelítést alkalmazunk, javasoljuk a teljes gép átvizsgálását és felújítását, optimalizálását, amennyiben erre nincs keret, úgy leegyszerűsítve a dolgot a fúvókák cseréjét és a szivattyú cseréjét vagy (márkafüggetlen) felújítását:

https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk-javitasa-felujitasa

https://monojet-ipartechnika.hu/mosoberendezes-felujitasa

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kérje szakembereink segítségét, vegye igénybe szakértelmünket és tapasztalatunkat!

A Monojet Kft. 2008 óta számtalan sikeres projekt gazdája volt, tapasztalatunkat örömmel állítjuk az Ön szolgálatába!