E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


menü
termekekTermékek

Rezsicsökkentés a tartálymosásban

2022. szeptember. 02.

Rezsicsökkentés a tartálymosásban

Tartálymosó fejek, CIP fejek

 

Külön területként szokás említeni a tartálymosást, hordó mosást, IBC mosást, konténer mosást, palack mosást stb., hiszen a tartálymosó fejek hiába állnak a fúvókatechnika részeként rendelkezésre, mégis egy külön területről beszélünk más működési elvekkel, megfontolásokkal és célokkal.

A tartálymosó fejek célja tartályok, hordók, konténerek stb. mosása, tisztítása, öblítése, mindent hatékonyan, azaz az elvárt mosási eredményt a lehető lekevesebb ráfordítással elérve. (ráfordítás: víz mennyisége -> tartálymosó fej mérete -> szivattyú mérete és ezáltal áram felvétele) https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk

Tartálymosás esetében két területet különbözettünk meg nyomás szerint, az alacsony és a magas nyomású mosást.

Alacsony nyomást a pár bar jelenti, azaz p=2…10 bar, míg magas nyomás esetén egészen magas nyomásokról is beszélünk, akár 100 bar-ról is. Efölött is létezik tartálymosás, sőt, akár 1000, 1500 bar nyomáson is, de ez már nem képezi cégünk fő termékkörét.

Alacsony nyomás esetén beszélhetünk fix vagy forgó fejekről: https://monojet-ipartechnika.hu/tartalymosas

Fix fejek esetében cél a tartályok átöblítése, technológia közötti átmosása, míg forgó fej esetén valódi tisztítási hatásfok elérése. A tartálymosás egy igen nagy tapasztalatot igénylő terület, ahol nagyon fontos a tartály méreteinek megadása, a tartály belső szerkezetének ismerete (keverőszár, árnyékolt területek stb.), a csonkok elhelyezése, ahol a tartálymosó fejeket be tudjuk tenni a tartályba, illetve a szennyeződés ismerete (mi ez, mióta van a tartály falán, fel van-e tapadva, milyen vegyszerrel hozható le stb.). A tartálymosásnál nagyon fontos tényező a tapasztalat, hiszen minden egyes tartálymosási feladat, probléma egyedi, így minél több gyakorlati és megoldott példát láttunk vagy mi magunk megoldást szállítottunk, annál inkább hatékony és működőképes megoldást tudunk kínálni.

Itt is nagyon fontos a hatékonyság és a költséghatékonyság, amelyet a mai időkben talán nem lehet elégszer hangsúlyozni. A bűvös rezsi kérdésköre ugye.

Ha arra törekszünk, hogy „jajj, csak jó legyen az eredmény”, kvázi bármi áron, akkor annak súlyos többlet költségei lehetnek, pl. egy túlzott közeg felhasználás miatt. Már ennek is ára van, ugye a túlzott vízfogyasztás. Ha pedig vegyszeres a közeg, akkor azt még kezelni is kell, annak pláne ára van, ha a felhasználás túlzó többletet eredményez.

Arról nem is beszélve, hogy nagyobb vízfelhasználás, nagyobb térfogatáram, nagyobb szivattyú, nagyobb hajtómotor, többlet áramfogyasztás. Ennek pedig manapság nagyon komoly ára van!

Ezért nem mindegy, hogy szakértőhöz fordul-e a kedves vevő a tartály tisztítási feladatának megoldásakor. Legyen az alacsony vagy magas nyomás, a Monojet Kft. nagy múltú és hátterű gyártói hálózattal dolgozik együtt, illetve saját magának is sok éves tapasztalata van. A cég 2008 óta működik, azóta már nagyon sokat tapasztaltunk. Gyártóinkkal együtt pedig optimális megoldást szolgáltatunk az ipar teljes területére.

Merthogy tartálymosás sok helyen van az iparban, pl. gyógyszeripar, élelmiszeripar, bor ágazat, üdítő- és ásványvíz ipar, kuka mosók, IBC mosók, söripar stb. (https://monojet-ipartechnika.hu/fuvoka-alkalmazasok)

Gyártónk és saját nagy mértékű tapasztalatunkat kiegészítve komplett egységek felépítését és letelepítését is vállaljuk, pl. a Monojet saját IBC mosót értékesít, amely saját know-how-ra épül.

Gyártóink egytől egyig ismert nevek, pl. EU Spray, Kohiko, Bolondi, PNR stb.

Forduljon hozzánk bizalommal, vegye igénybe szakértelmünket, hiszen mi komplexen közelítjük meg a megoldandó feladatot, nem csak egy-egy gépelem részéről, hanem rendszer szinten. (https://monojet-ipartechnika.hu/komplett-munkak)

Ismerjük a rendszer egyes elemeit, meg tudjuk teremteni közöttük az összjátékot, így Ön biztos lehet benne, hogy a komplett rendszer meg fog felelni az Ön által támasztott követelményeknek!

Látogassa meg honlapunkat, ahol az összes termékről információt talál! (https://monojet-ipartechnika.hu/)