Sűrített levegő szivárgásvizsgálat


 
Cégünk a szivárgás vizsgálatot ultrahangos szivárgás vizsgáló eszközzel végzi. Ennek az eszköznek a segítségével a vizsgálatot követően pontos adatokat tudunk szolgáltatni ügyfeleink részére az elszivárgott levegő mennyiségéről. Ezen adatokból, valamint a kompresszor teljesítményéből és fogyasztásából meg tudjuk adni az adott szivárgási pontok költségeit Forintban vagy Euróban.
Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk, hogy az üzemben mennyi levegő szivárog el és mindez mennyibe kerül az adott üzemnek. Cégünk vállalja a szivárgás vizsgálatot és annak megszüntetését is.
 
A vizsgálatokat igénytől függően végezzük. 
 
1. Van lehetőség, magára csak a szivárgási pontok felkutatására és azok költségének meghatározására. Ebben az esetben az ultrahangos mérés során detektált pontokat a szivárgás mértéke alapján osztályozzuk. Piros színnel jelöljük azokat a pontokat, ahol a szivárgás erőteljes és jelentős, sárgával pedig az enyhébb szivárgások helyeit. Így a vizsgálat végeztével jól láthatóak a kritikus és kevésbé kritikus pontok. Mindegyik helyről pontosan beazonosítható képeket készítünk, melyeken pontosan bejelöljük a szivárgás helyét. Ezek a képek a szivárgás vizsgálati jegyzőkönyvben szerepelni fognak a pontos hely, üzemrész, gépsor, gép megjelölésével.
 
2. A vizsgálatot a szivárgási pontok elhárításának felmérésével egészítjük ki, amennyiben van rá igény, és a vizsgálatot követően ajánlatot adunk a szivárgások elhárítására.
 
A vizsgálat előnye, hogy nem szükséges teljes üzemállás a szivárgási pontok detektálásához, de az adott gépnek, gépsornak az állása szükséges, valamint hasznos a zajoktól mentes környezet a pontos azonostáshoz.
Az ultrahangos készülék segítségével megtalálható a gépekben nem látható helyen lévő pneumatikus szelepek, munkahengerek, pneumatikus forgatóművek, levegőelőkészítők (https://monojet-ipartechnika.hu/pneumatika-es-folyamatszabalyozas)helye, ez által a keresés hatékonyságát elősegíti. 
A sűrített léghálózatokat is ellenőrizni lehet, hogy esetleg a csatlakozó idomoknál tapasztalható-e szivárgás.