E-mail:
Jelszó:Elfelejtette a jelszavát?


menü
termekekTermékek

Tartálymosó CIP fejek kiválasztása

2019. május. 06.

Tartálymosó CIP fejek kiválasztása
A Monojet Kft. termékpalettájában sokféle tartálymosó fej található. A tartálymosó fejek többszéle szempont szerint csoportosíthatók. Ezek egyike, hogy alacsony- vagy magas nyomású tartálymosó fejről beszélünk, illetve, hogy fix vagy pedig forgó fejről beszélünk. 
 
A tartálymosó fejeket CIP fejeknek is nevezik. (A CIP a Clean In Place rövidítése.)
 
A Monojet termékpalettájában mind fix, mind pedig forgó fejek megtalálhatók. Utóbbi csoport, a forgó fejek pedig szállíthatók alacsony- és magas nyomásra is.
 
Fix fejet akkor alkalmazunk, amikor csak átöblítésre, a tartály, kanna, hordó belső átöblítésére van szükség. Míg a forgó CIP fejeket ott alkalmazzuk, ahol magasabb felületi erőre (impakt erő) van szükség. 
 
A tartálymosó fejek meghatározói még az alábbi műszaki paraméterek. Ezekre a kiválasztás során mindig szükség van, ahhoz, hogy az adott folyamathoz leginkább megfelelő fejet válasszuk ki:
  • a mosáshoz szükséges közeg mennyisége
  • üzemi nyomás, amelyen a fejet működtetni szeretnénk
  • mosási rádiusz (a tartály teljes felületét szeretnénk mosni vagy csak egy részét, csak 180°-ban lefelé, csak 180°-ban felfelé stb.)
  • a fej anyagminősége
  • csatlakozás típusa: mentes, hegeszthető, sasszeges, tri-clampos
  • rendelkezésre áll-e szivattyú már vagy pedig mi adjuk meg a technológiához a szükséges fejet és hozzá válasszunk majd szivattyút (az utóbbi a helyes, bár sok esetben nem így történik, mert a felhasználónál már rendelkezésre áll egy szivattyú, amelyhez igazodnunk kell a mosófej kiválasztásakor)
 
A közeg esetében mindig érdemes a témát kicsit körül járni és az alábbiakat tisztázni:
  • pontosan mi a mosóközeg, amit a vevő alkalmazni szeretne
  • ha vegyszer, akkor pH érték, koncentráció, hőmérséklet
  • van-e benne szilárd szemcsetartalom
  • ha van benne szilárd szemcse, rendelkezésre áll-e szűrés
 
A Monojet alacsony nyomás tartálymosó fejek esetében a PNR CIP fejeit képviseli, amely egy része (igen jelentős csoportja) a PNR fúvókáinak.
 
Magas nyomású fejek esetében pedig cégünk a Bolondi fejeit képviseli.
 
A Bolondi fejek akár 100 bar-nál is nagyobb nyomásra is alkalmazhatók különböző térfogatáramok mellett. A Bolondi fejekben van egy ún. diffúzor, amelynek segítségével a kért térfogatáram beállítható. A nyomás pedig a fúvókák méretével állítható be. 
 
A propelleren 2 db vagy 4 db fúvóka található, attól függően, hogy milyen alkalmazásról van szó.
 
A Monojet Kft. mosófejeihez tudunk adni 3.1-es és ATEX bizonylatokat is, ahogy a tömítést is a közegnek megfelelően szállítjuk.
 
Cégünk nem csak fúvókát és mosófejeket szállít, hanem kiválasztjuk a mosófejhez való leginkább megfelelő szivattyút is és igény esetén letelepítjük a komplett rendszert.
 
Kovács Marianna
Monojet Kft.