menü
termekekTermékek

Debem savszivattyúk

2023. január. 11.

Debem savszivattyúk

Szüksége van egy olyan szivattyúra, amely alkalmas savas közeg szállítására és kíváncsi rá, hogy hogyan kell erre a megfelelő szivattyú megoldást kiválasztani?

 

A megfelelő helyen van! Ebben a cikkben azt fogjuk feltárni, hogy mik a savszivattyúk fő tulajdonságai, bemutatva az előnyeit a termelékenység, biztonság és környezetvédelem tekintetében.

Miért fontos, hogy megfelelő savszivattyút válasszunk?

A cégek számára, amelyek az ipari vegyi szerktorban tevékenykednek kötelező a magas biztonsági előírásoknak való megfelelés a gyár védelme érdekében, illetve a környezet és a dolgozók védelme érdekében, akik a gyártási folyamattban részt vesznek.

A közeg bármilyen szivárgása a gyártási folyamat során komoly következményekkel járhat a dolgozók egészségére névez és a gyár környezetére nézve.

A vegyszerek gyártása szintén nagyon költséges és bármilyen leállás vagy a végtermék szennyeződése nagy gazdasági károkat okozhat. Ehhez hozzávéve a vegyszerek széles skáláját, amelyeket a gyártási folyamatok során alkalmaznak, megállapítható, hogy extrém széles termék skála szükséges, hogy ezen igényeknek meg tudjunk felelni.

Ezen okok miatt szükséges, hogy megfelelően széles választékkal rendlekező szivattyú termékskála biztosítsa ezen alkalmazásokhoz a tartósságot, könnyű karbantarthatóságot és mindenek előttt a biztonságot.

Mire alkalmazhatók a Debem savszivattyúi?

A Debem savszivattyúi (https://monojet-ipartechnika.hu/debem-pneumatikus-membranszivattyuk) olyan anyagokból lettek tervezve és legyártva, amelyek megfelelőek a különböző közegekre, amelyek különböző viszkozitásokkal és abravzivitással rendelkeznek.

A szivattyúk kompakt méretei és alakja tökéletes megoldássá teszik őket a legkülönbözőbb ipari alkalmazásokra. Ezáltal lehetővé válik sokféle közeg szállítása, kezelése anélkül, hogy a termélésben leállás vagy elakadás keletkezne. A Debem sav szivattyúi hatékonyan kezelik a következő közegeket:

  • Sósav
  • Kénsav
  • Citromsav
  • Ecetsav
  • Salétromsav stb.

A Debem szivattyúi (https://monojet-ipartechnika.hu/debem-pneumatikus-membranszivattyuk) szintén alkalmasak oldószerek, festékek, színek, üzemanyagok, élelmiszeripiari- és gyógyszeripari közegek, viszkózus közegek, abrazív közegek, vegyszerek és robbanó vagy gyúlékony közegek szállítására.

 

 

A szivattyúk szerkezeti anyagai

 

A tartósság és a megbízhatóság, kopásállóség biztosítása érdekében fontos, hogy a sav szivattyúk megfelelő anyagból kerülnek gyártásra.

 

PP

A PP szivattyúk hőre lágyuló polymerből készülnek magas saválló képességgel. A PP jó anyagállóságot biztosít a legtöbb sav és lúgos közeg ellen, 70°C-ig alkalmazható.

 

PVDF

A PVDF olyan hőre lágyuló polymer, amely hatékonyan ellenáll az agresszív vegyszereknek, erős savaknak. A hőmérsékleti alkalmazhatósága igen magas, +10°C….100°C.

 

PTFE szivattyúk

A teljesen PTFE kivitelű szivattyúk általánosságban magas anyagállóságot biztosítanak az erős savak ellen és minden korrozív közeg ellen.

 

A Debem savszivattyúk további előnyei

 

A Debem levegő működtetésű membránszivattyúi ideális megoldást jelentenek (erről már korábbi cikkünkben is írtunk: https://monojet-ipartechnika.hu/pneumatikus-szivattyuk-elonyei) megbízhatóság, tartósság és könnyű karbantarthatóság tekintetében is. Az alábbiakban néhány további előnyüket is feltüjtetjük:

  • Nincs elektromosság, villanymotor: a szivattyúk sűrített levegővel üzemelnek és nem igényelnek villamos áramot a működésükhöz. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a Debem szivattyúk jó megoldást jelenteknek potenciáisan robbanásveszélyen területeken is (ATEX)
  • Sokoldalúság: a Debem szivattyúk kompakt kivitelűek és különböző alkalmazásokra is jól alkalmazhatók, gyáron belül könnyen áttelepíthetők.
  • Széles viszkozitási skála: a Debem levegő működtetésű membránszivattyúk sokféle viszkozitású közeget tudnak kezelni
  • Biztonság: sok szivattyú technológia igényel speciális áramlást figyelést, hogy a szivattyú kezelni tudja a leállásokat és újra indításokat. A Debem sav szivattyúi tudják kezelni a vákuum-okat és a közeg nélküli állapotokat is.

 

A Debem savszivattyúi ideális megoldást jelentenek a vegyipar számára!

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot, szakembereink szívesen állnak az Ön rendelkezésére.

Tekintse meg további termékeinket is, pneumatikus témakörben kiemelt témánk a levegőszivárgások megszüntetése, amelyről itt írtunk korábban: https://monojet-ipartechnika.hu/rezsicsokkentesha-szivarog-a-levego