menü
termekekTermékek

Alumínium felniken lévő lyukak belső tisztítása

2022. november. 22.

Alumínium felniken lévő lyukak belső tisztítása

Beszállítónk, a MOS Technik amellett, hogy sokféle fúvókát, légkést, pisztolyt stb. kínál lefúvatásra, szárításra, tisztításra stb., gyárt egyedi kiviteleket is, sőt, vevői igények esetén egyedi fejlesztéseket is eszközöl a különböző egyedi feladatokra. (https://monojet-ipartechnika.hu/legkesek)

A MOS Technik megbízható partner és gyártó a modern sűrített levegős technológiákra, egyedi feladatokra és igényekre is kínál egyedi megoldásokat a standard megoldások mellett. (https://www.mostechnik.cz/en/)

 

Az alábbiakban egy esettanulmánnyal szemléltetjük, hogy gyártónk hogyan kínál egyedi megoldásokat akár specifikus feladatokra is.

 

Ügyfél

Az ügyfél egyike a világ vezető könnyű fém felni gyártóinak, akik gépkocsikhoz, trailerekhez és haszongépjárművekhez gyártanak felnit.

 

Probléma

A vevő egy egyedi problémát oldott meg az alumínium felnin lévő lyukak tisztításával. A mechanikai megmunkálás után a fém részecskék nem megfelelő tisztítása mérethibát okozott és ezáltal a teljes folyamatot megakasztotta. Ez hosszú leállási időhöz vezetett a gyártás alatt. Továbbá a hagyományos fúvókáknak még ennek tetejébe igen magas volt a zajszintje is.

 

Megoldás

A vevő úgy döntött, hogy megpróbálja különböző gyártók különböző fúvókáit használni, tesztelni erre az alkalmazásra. Releváns összehasonlításként megmértük a vevő sűrített levegő felhasználását különböző fúvókák alkalmazása esetén és az egyes fúvóka típusok zajszintjét is.

A legjobb eredmény eléréséhez teljesen új fúvókát terveztünk, amely képes arra, hogy a fém szemcséket a keréken lévő lyukakból kitisztítsa, eltávolítsa.

Az elvégzett mérések ezek után megerősítették, hogy az egyedileg tervezett fúvókák voltak a leginkább hatékonyak és ezek produkálták a legalacsonyabb levegő felhasználást a legalacsonyabb zajszint mellett.

Előnyök

  • a munkakörnyezet fejlesztése, minőségi javulása a zajszint számottevő csökkentése által
  • nagymértékű üzemi költség csökkenés a gyártás során addig keletkező leállások kiküszöbölésével (Már korábban írtunk róla, hogy miért is fontos a levegő felhasználás optimalizálása és hogyan lehetséges: https://monojet-ipartechnika.hu/rezsicsokkentesha-szivarog-a-levego)
  • további pénzügyi megtakarítások elérése a sűrített levegő felhasználás csökkentésével

(https://monojet-ipartechnika.hu/rezsicsokkentes-a-monojet-kft-vel-ii)

 

Tekintse meg további termékeinket is levegőre:

https://monojet-ipartechnika.hu/levegofuvoka

https://monojet-ipartechnika.hu/pneumatika-es-folyamatszabalyozas