menü
termekekTermékek

Felújítási szolgáltatásaink

2022. szeptember. 14.

Felújítási szolgáltatásaink

Szivattyúk, forgóátvezetők és pneumatika munkahengerek felújítása

 

A fenti gépelemekből, gépekből jó eséllyel találunk szinten mindegyik iparágban, üzemben minimum pár darabot, amelyek folyamatosan üzemelnek. Mivel folyamatosan üzemelnek, így folyamatos karbantartást, odafigyelést igényel működtetésük, mivel több műszakban igen nagy terhelésnek vannak kitéve.

Sokszor esett már szó róla és honlapunkon (https://monojet-ipartechnika.hu/szolgaltatasok) is megtalálható, hogy ezen egységekből cégünk tud újat szállítani a meglévő helyett, legyen szó akár egy az egyben történő cseréről (márkaazonosság), kiváltásról (nem azonos márka, de ugyanaz a működési elv, működés, egység) vagy pedig optimalizálásról (teljesen új működési elvű egység szállítása a folyamat optimálisabbá tétele érdekében).

Ugyanakkor nem csak arra van lehetőség, hogy új egységet szállítsunk. Vállaljuk meglévő egységek felújítását is, méghozzá márka függetlenül.

Ehhez az szükséges, hogy az adott egységet megkapjuk, azaz mi elhozzuk vagy elküldje nekünk a vevő, mi azt bevizsgáljuk, adunk rá javítási, felújítási ajánlatot, majd pedig a vevő eldönti, hogy kéri-e a felújítást vagy pedig új egység mellett dönt.

Összességében elmondható, hogy felújítani az új egység értékének max. 50%-áig éri meg.

Szivattyúk esetében (https://monojet-ipartechnika.hu/szivattyuk) főleg centrifugál szivattyúkról, dugattyús szivattyúkról vagy pedig adagoló szivattyúkról beszélünk. Pneumatikus membránszivattyúk felújítását a vevők többségében maguk végzik, főleg 1” méretig.

Forgóátvezetők (https://monojet-ipartechnika.hu/forgoatvezetesek-forgocsatlakozok) esetében is teljesen mindegy mi a márka, a működési elv ugyanaz, tehát márkafüggetlen szervízt nyújtunk. Az alkatrészeket lehetőség van eredeti gyári alkatrészekkel vagy pedig utángyártott alkatrészekkel is pótolni.

Pneumatikus munkahengerek (https://monojet-ipartechnika.hu/vesta-pneumatika) esetében is márkafüggetlenül végezzük a felújítást, hiszen ugyanaz a működési elv.

Valószínűleg a mostani időkben nagyobb hangsúlyt fog kapni mind a felújítás, mind pedig az élettartamot megőrző javítás, karbantartás a költségek csökkentése, vagyis inkább optimalizálása miatt.

Nem szeretjük azt a szót használni, hogy ’spórolni’, sokkal inkább optimális költségekben, racionalizált működtetésben gondolkodunk. Pl. hogy nem hagyjuk elszivárogni a levegőt (https://monojet-ipartechnika.hu/rezsicsokkentes-a-monojet-kft-vel-i-), ami extra költség, pl. hogy a szivattyúnk optimális méretű és energiafelhasználású (https://monojet-ipartechnika.hu/rezsicsokkentes-a-monojet-kft-vel-ii). Ehhez alapvetően nem szükséges recesszió, hogy így gondolkodjunk, ám a recesszió elősegíti ezen elvek fókuszba kerülését.

 

Forduljon hozzák bizalommal, keresse szakembereinket!