menü
termekekTermékek

Szenzorok alkalmazása levegőfüggönyös lefúvatásoknál

2023. szeptember. 01.

Szenzorok alkalmazása levegőfüggönyös lefúvatásoknál

Az ipari szenzorok fontos részei az automatizálás fejlődésének.

 

A szenzorokat különböző iparágakban és különböző környezetekben alkalmazzák.

 

Egy kihívásokkal teli környezet, szintén kihívást jelenthet a szenzorok problémamentes alkalamzásához.

 

Ezért ebben az esettanulmányban meg szeretnénk mutatni a szenzorok alkalmazásának megoldását olyan környezetben is, ahol megnövekedett aeroszol, por stb. van jelen.

 

 

 

 

 

Probléma

 

A vevő optoelektronikus szenzorokat alkalmaz az automatizált folyamatai során. Habár nagyszerűen ellátják a funkciójukat, a gyártási terület megnövekedett porszennyezettsége miatt erősen érintett a működésük és ezért gyakran merül fel probléma a megbízhatóságukkal.

 

A megoldásként alkalmazott többcsatornás levegőfúvókák (https://monojet-ipartechnika.hu/legkesek)  alkalmazása emiatt nehézkes lett, sőt, a sűrített levegő felhasználásuk is jelentősen megnőtt.

 

Megoldás

 

 

Az ipari kamera megoldások terén alapozva a tapasztalatunkra*, terveztünk egy kompakt szenzor megoldást. A takarófedél a saját üvegével és levegő válaszfallal megóvja a portól és annak feltapadásától olyan helyeken, ahol a szenzor funkcióját befolyásolhatja.

*Kamera takaró fedelek palettánkban: https://www.mos-pneumatics.com/products/air-screen-protection-of-cctv-cameras-and-sensors/

 

Azért fejlesztettük ki ezt a megoldást, mert tudjuk, hogy sok vevőnknél található hasonló alkalmazás, amely megoldásra vár. Emiatt kihasználtuk a meglévő tapasztalatunkat a kamera takarófedelek terén és ezt a terméket standard dizájnná alakítottuk.

 

 

Előnyök:

 

  • Lehetővé teszi  a szenzorok használatát kedvezőtlen körülmények esetén és szennyezett környezetben is.
  • M18-as és M12-es külső menetes bármilyen szenzorhoz alkalmazható.
  • Védelmet nyújt a por, aeroszol és más szennyeződés ellen.
  • Robusztus kivitel, amely alumínium vagy rozsdamentes anyagú.
  • A levegő függöny jelentősen meghosszabbítja a tisztítási periódusokat, csökkenti a költségeket és a karbantartási-leálláíi időt.

 

 

Légkéseinkről korábban itt írtunk: https://monojet-ipartechnika.hu/mos-legkesek

 

Nagy lefúvató erejű levegőfúvókáinkról itt tájékozódhat: https://monojet-ipartechnika.hu/forgo-nagy-lefuvato-ereju-levegofuvokak

 

Ha csökkenteni szeretné sűrített levegő felhasználását: https://monojet-ipartechnika.hu/ne-pazarolja-suritett-levegojet-gazdalkodjon-hasznalja-fel-okosan